Κόμμα της Βουλής στοχεύει στο χώρο των… επιχειρήσεων

Date:

Tου Αντώνη Χαρχαλάκη

   Σύμφωνα με ακριβής πληροφορίες του Channel 4, κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στο χώρο των επιχειρήσεων: Συγκεκριμένα, να ιδρύσει βιομηχανία σαπουνιού! Στη χώρα μας βέβαια δεν υπάρχει τεχνογνωσία, όμως θα χρησιμοποιηθεί μια παλιά γερμανική συνταγή, από τα χρόνια που παίρνανε τους πατεράδες μας ομήρους, στη χώρα των τωρινών προστατών μας Μέρκελ – Σόϊμπλε και άλλων «εταίρων», ημών των πτωχών συγγενών του πλουσίου Βορρά! Μυστηριωδώς κάποιοι καμαρώνουν γι’ αυτό το … εταιριλίκι, όμως δεν γνωρίζω αν καμαρώνουν και για τη συνταγή κατασκευής σαπουνιού. Όπως δεν γνωρίζω αν οι «εθνικές δυνάμεις» εντός κοινοβουλίου, αισθάνονται υπερηφάνεια που συνάδελφοί τους – και σαρξ επί της σαρκός των – θα επιδοθούν σ’ αυτές τις επιχειρήσεις… Μπορεί και να το βλέπουν με καλό μάτι, επειδή οι… σαπωνοποιοί εδήλωσαν εκ των προτέρων, πως θα χρησιμοποιήσουν και ελληνικόν ανθρώπινον λίπος – πέραν του εισαγόμενου!

Η ιδέα για την Παρασκευή τέτοιου σαπουνιού, είναι αρκετών ετών παρ’ ημίν: είχα δικό μου άνθρωπο άρρωστο σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών και μια μέρα με είδε η προϊσταμένη του τμήματος να διαβάζω εφημερίδα- κόκκινο πανί για την εθνικοφροσύνη της. Μου είπε κάθετα και άγρια: «εσάς τους… πρέπει να σας κάνουμε σαπούνι, σαν τους εβραίους αλλιώς δεν γλυτώνουμε από σας!». Αστραπιαίως της έδωσα την απάντηση: «Θα το δεχόμαστε πολύ ευχαρίστως, αν ξέραμε πως μ’ αυτό το σαπούνι θα πλενότανε και θα καθαριζότανε η Ελλάδα, από τη χολέρα που κουβαλάει στο κορμί της!». Απομακρύνθηκε σαν ζεματισμένη, και κάτι μουρμούριζε. Να ήμουν προφήτης άραγε, κάτι που φυσικά δεν το θελα, ούτε το θέλω;

Πέρναγαν τα χρόνια και στην πολιτική ζωή της χώρας  άρχισε να γίνεται εμφανής η όλο και περισσότερη χολέρα: Άτομα, που με τις ψήφους μας περιεβλήθησαν αξιώματα και ας μην τα ονομάσω μια που τα γνωρίζετε. Όπως και επίδοξοι… σαπωνοποιοί, αυτή τη φορά εντός κοινοβουλίου! Ταυτόχρονα ήρθαν εδώ απόκληροι από τριτοκοσμικές και άλλες (ευρωπαϊκές) χώρες. Και οι εδώ επιχειρηματίες, ιδιώτες και κρατικοδίαιτοι, θέλοντας το φτηνό μεροκάματο, τους απορρόφησαν εις βάρος του ντόπιου εργατικού δυναμικού. Εμείς όμως, λαός μεταναστών, αντισταθήκαμε στους ψιθύρους των σαπωνοποιών πως μας τρώνε τη θέση μας στην αγορά εργασίας. Όμως οι σαπωνοποιοί δεν μπορούν να δεχτούν – αν και δεν θίγονται επαγγελματικά – την παρουσία των «εισβολέων», επικαλούμενοι τα «πας μη Έλλην βάρβαρος», «ο έλληνας είναι το πιο ανώτερο είδος ανθρώπου» και άλλα ανεγκέφαλα. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε κι ας ευχηθούμε: μη χειρότερα. Όμως οι … σαπωνοποιοί απειλούν, για τη «συλλογή» ανθρώπινου λίπους, πρώτης ύλης για το σαπούνι! Κατ’ αρχήν εισαγόμενο και εν τη προόδω της επιχείρησης ελληνικό!! Που κι αυτό δείχνει να το χουν κατατάξει σε δύο ομάδες: Αυτό που λόγω… καθαρότητος δεν προσφέρεται για σαπούνι κι αυτό που ‘χει άλατα, λόγω του ιδρώτα των κατόχων του… Σαφώς κατάλληλο για τη Παρασκευή σαπουνιού!

Νομίζετε πως υπερβάλω και πως θέλω να σας επηρεάσω ενάντια στους σαπωνοποιούς και σ’ αυτούς που τους ανέχονται στο κοινοβούλιο; Φοβάμαι πως όσοι κωφεύουν σε προειδοποιήσεις, βάζουν δυναμίτες στην καθημερινότητα της χώρας, που δεν είναι κιόλας ιδανική… Φύλακες γρηγορείτε, λαέ της βιοπάλης, που οι πρόγονοί σου είχαν θεοποιήσει την φιλοξενία, στο πρόσωπο του Ξένιου Διός, και που παιδιά κι αδέρφια σου ζουν και προκόβουν κάτω από ξένους ουρανούς. Δεν σου φταίνε οι εδώ ξένοι! Κι αυτών και μας, ο ίδιος μας φταίει, το λένε κιόλας στα συνθήματα: ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός! Που ο  γεννήτοράς του καπιταλισμός μας θέλει χώρια κι εχθρούς για να μας εκμεταλλεύεται! Ο εχθρός, μέσα σ’ αυτή την τραγική συγκυρία που διερχόμαστε, είναι εντός των τειχών.. Αντιληφθείτε το  πριν είναι αργά, πριν εκλέξουμε ανθρώπους που θα δέχονται να κάθονται δίπλα – δίπλα στη Βουλή, μ’ αυτούς που ονειρεύονται να φτιάζουν σαπούνι από ανθρώπινο λίπος, όχι μόνο εισαγόμενο μα και ελληνικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...