Κύπριοι κατά Βγενόπουλου και Σάλλα

Date:

«Κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια»Ανησυχία εκφράζουν τα κόμματα της Κύπρου για την συμφωνία αναφορικά με την εξαγορά των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα έντονος παρουσιάστηκε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της ΒουλήςΝικόλας Παπαδόπουλος λέγοντας ότι έγινε κλοπή των κυπριακών τραπεζών.

Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο κύριος Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια.

Ο κύριος Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να παραμείνουν εκεί.

Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι εμποδίζει την συμφωνία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στην Κύπρο τα δάνεια των τραπεζών που θα εξαγοραστούν.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι ο Υπουργός Οικονομικών αγωνίζεται ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να προστατευτούν τα συμφέροντα της Κύπρου.

Είπε πάντως ότι στεναχωρεί η στάση που τηρεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...