ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ: Επανασύνδεση ρεύματος σε πολύτεκνη οικογένεια

Date:

Ύστερα από παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Ν. Χώρας

«Χτύπησε» πάλι η ΔΕΗ, με τις ευλογίες τις συγκυβέρνησης, μέσα στο χειμώνα και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Έκοψε το ρεύμα, απροειδοποίητα,  σε πολυμελή οικογένεια συνταξιούχου που κατοικεί στη Ν. Χώρα και δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό, μιας και είναι κατ’ όνομα συνταξιούχος αφού περιμένει εδώ και 13 μήνες να πάρει την πρώτη του σύνταξη. Μόλις έγινε γνωστό, κινητοποιήθηκε η Λαϊκή Επιτροπή με παράσταση στα Γραφεία της ΔΕΗ όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε η επανασύνδεση του ρεύματος.

Οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς όλο και πληθαίνουν. Η κρίση του συστήματος που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Η παραπέρα μείωση των μισθών, το νέο φορολογικό που ρίχνει στις πλάτες μας κι άλλα βάρη, οι μειώσεις των συντάξεων, η μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα και μόνο γι’ αυτούς που έχουν, τα χαράτσια είναι κάποια από αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Οι νόμοι που ψηφίζει η κυβέρνηση μαζί με τις εντολές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζουν ταφόπλακα σε όλα τα δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει.

Πώς απαντάμε όλοι εμείς σε αυτά;

Καμιά υποταγή, κανένας φόβος, καμιά άλλη θυσία. Χρειάζεται να βάλουμε πλώρη για μια άλλη πορεία που ο πλούτος που παράγουμε θα κατανέμεται με κριτήριο την κάλυψη των δικών μας αναγκών.

Οργανώνουμε την αντίστασή μας στη γειτονιά και στους χώρους δουλειάς, μέσα από τις λαϊκές επιτροπές και τα σωματεία μας για δουλειά για όλους, για δωρεάν παροχή υγείας, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, για να μη διακοπεί κανένα ρεύμα, καμία οικογένεια χωρίς τρόφιμα και θέρμανση! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας μέσα από τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα.

Κανένας μόνος του στην κρίση!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...