Μάκης Παπαδόπουλος στη κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ στα Χανιά: Η ενίσχυση του ΚΚΕ εγγυάται δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση

Date:

Με έντονη την παρουσία του κόσμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου η κεντρική πολιτική εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων Χανίων του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, υπεύθυνος του τμήματος Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Παρακάτω δίνετε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Μ. Παπαδόπουλου:

«Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Στις λίγες μέρες που μας απομένουν μέχρι τις εκλογές πρέπει και μπορούμε να τα δώσουμε όλα για να μην εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι στην παγίδα της τεχνητής πόλωσης που στήνει η άρχουσα τάξη με όλα τα μέσα που διαθέτει. Από το πρωί και καθημερινά μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ με μηνύματα κινδυνολογίας αλλά και ψεύτικες ελπίδες, Ακούμε καθημερινά, ειδικά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων για greexit και για επικείμενη έξοδο από το ευρώ, και ότι συγκρούονται δύο διαφορετικές προτάσεις για το αύριο, για το μέλλον, και με βάση αυτό μας καλούν αν επιλέξουμε τον «καλύτερο» διαπραγματευτή.

Όλο αυτό το σκηνικό που έχουν στήσει στοχεύει ουσιαστικά στο να θολώσει το κριτήριο της επιλογής μας, να μη σκεφτούμε ταξικά και με βάση την κατάστασή στην οποία μας έχουν φέρει οι πολιτικές που στηρίζουν το κεφάλαιο και την ΕΕ, να μη σκεφτούμε με βάση τις απώλειες που είχε η εργατική τάξη τα χρόνια της κρίσης, να μη σκεφτούμε με βάση τις ανάγκες που έχουμε, και να χαμηλώσουμε και άλλο τον πήχη των απαιτήσεών μας.

Τι διαπραγματεύονται και τι θα διαπραγματευτούν όμως, είτε εκλεγεί η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως λέει κανείς από τους δύο ότι θα διεκδικήσει την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαμε κατά την περίοδο της κρίσης; Δηλώνει κανείς ότι θα καταργήσει το σύνολο του αντιλαϊκού πλαισίου που επιβλήθηκε; Δηλώνει κανείς ότι θα συγκρουστεί με τον πραγματικό εχθρό του λαού, την άρχουσα τάξη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

 

Η ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ ότι αποτελεί κόμμα σημαιοφόρο του συστήματος, και μάλιστα δηλώνει ξεκάθαρα με τις προτάσεις της ότι στηρίζει την άρχουσα τάξη, και ο λαός έχει εμπειρία από την πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, ολοκληρώνει με επιτυχία τις εξετάσεις που έδωσε στην άρχουσα τάξη και την ΕΕ, με τον σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό που έχει πλέον, και ότι είναι δύναμη που μπορεί να αναλάβει καθήκοντα στην αστική διακυβέρνηση, την θέση που κατείχε παλιά το ΠΑΣΟΚ. Διαβεβαιώνει ότι θα τηρήσει όλες τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ, όπως είναι η απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως είναι για παράδειγμα ενέργεια και τηλεπικοινωνίες, κάτι που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη της ΕΕ.

Δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα σεβαστεί την πορεία της χώρας μας μέσα στην ΕΕ, ότι δε θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, θα τηρήσει τους νόμους, θα ενισχύσει τους υγιείς επιχειρηματίες. Μιλάει ξεκάθαρα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που ουσιαστικά σημαίνει τσεκούρωμα των δαπανών για την κοινωνική πολιτική, τσεκούρωμα των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, άγριο φορολογικό χαράτσωμα, αφού για τα κέρδη των ομίλων πρέπει να κρατηθούν οι φοροελαφρύνσεις. Δεσμεύσεις που ισχύουν είτε υπάρχει η τρόικα και το σημερινό μνημόνιο, είτε δεν υπάρχει, γιατί όλα τα παραπάνω είναι δεσμεύσεις της ΕΕ, και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σε όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες, στην κινδυνολογία, στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και που ουσιαστικά δεν προσφέρει καμία ουσιαστική ελάφρυνση στην εργατική τάξη, αλλά αντιθέτως προσφέρει απλόχερα ελαφρύνσεις στην αστική τάξη και στους μεγάλους επιχειρηματίες, η μόνη ουσιαστική απάντηση που μπορεί κα πρέπει να δώσει ο λαός είναι η ενίσχυση του ΚΚ, όχι μόνο εκλογικά αλλά και ουσιαστικά, στο δρόμο, γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη σταθερή για την εργατική τάξη δύναμη, που θα είναι στις 26 του μήνα στο δρόμο, καις σε κάθε χώρο δουλειάς, για να ενημερώνει την εργατική τάξη, για να διεκδικεί μέσα και έξω από την Βουλή.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...