Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά του Ηρακλή Αναγνωστόπουλου προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Date:

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Χαιρετίζουμε την παγκόσμια Εργατική Πρωτομαγιά, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους λαούς που αγωνίζονται για κοινωνική πρόοδο και ευημερία.Δίνουμε το οφειλόμενο χρέος τιμής, στους αγωνιστές της πατρίδας μας και όλου του κόσμου, για τους κοινωνικούς και ταξικούς τους αγώνες. Στους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής και Κοινωνικής απελευθέρωσης. Σειρά από ήρωες, θυσίες και αγώνες σημαδεύουν μια μαρτυρική πορεία της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο αύριο.

   Κανένας αγώνας  δεν είναι χαμένος, καμιά θυσία δεν μένει χωρίς δικαίωση. Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για την ανεκτίμητη προσφορά των αγώνων που έγιναν, δύναμη για τους αγώνες που γίνονται καθημερινά και είναι ημέρα περισυλλογής για την πορεία της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο αύριο.

   Το Σικάγο, πριν από 127 χρόνια για το 8ωρο, η Καισαριανή με το φόρο αίματος κατά της ξένης κατοχής. Το σήμερα με την πάλη για αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης. Όπως χθες έτσι και σήμερα όλα κατακτούνται με αγώνες. Δεν χαρίζεται τίποτε. Με αγώνες αποκρούονται οι επιθέσεις στο δικαίωμα για δουλειά, στις ελευθερίες μας, στο οικονομικό και βιοτικό μας επίπεδο. 1η ΜΑΗ 1886, οι εργάτες του Σικάγου που πάλευαν για το 8ωρο, δέχονται την άνανδρη επίθεση από τα όργανα της πλουτοκρατίας, το στρατό και την αστυνομία, οι δρόμοι σπέρνονται με τα κορμιά των εργατών και βάφονται με το αίμα τους.

1889, η εργατική τάξη όλου του κόσμου, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων της, καθιερώνει την 1η του ΜΑΗ, ως ημέρα σύμβολο της αδιάκοπης πάλης των εργαζομένων, ως διεθνιστική εργατική γιορτή που οι εργάτες όλου του κόσμου απεργούν και με μαζικές συγκεντρώσεις εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και εκδηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, για την διατήρηση των κατακτήσεων τους.

   Στο δρόμο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγου, οι 200 της Καισαριανής του 1944, οι νεκροί του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, πορευτήκαμε δεκαετίες τώρα και μέσα από σκληρούς αγώνες, κατακτήσαμε το δικαίωμα στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στο 8ωρο που σήμερα δυστυχώς μας τα καταργούν όλα.

   ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μπροστά σε μεγάλα προβλήματα και οικονομικά αδιέξοδα. Όλες οι κατακτήσεις και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα έχουν καταργηθεί.

   Η πολιτική της λιτότητας και τα σκληρά και ανελέητα μέτρα του μνημονίου και της Τρόικας, μας έχουν οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση και στην απόγνωση. Σήμερα Πρωτομαγιά του 2013, η χώρα ζει την πιο βαθιά οικονομική κρίση, η οικονομία έχει καταρρεύσει και τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η ανεργία τρώει τα σωθικά των παιδιών μας και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, περικόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δώρα, παροχές. Καταργούν το 8ωρο για το οποίο χύθηκε τόσο αίμα, τις συλλογικές συμβάσεις. Η υγεία έχει γίνει εμπορεύσιμο είδος και προϊόν εκμετάλλευσης. Σήμερα λοιπόν που όλα ξεπουλιούνται στο βωμό του κέρδους, σήμερα που όλα τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί, σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα οράματα των αγωνιστών όλων των ταξικών μας αγώνων είναι επίκαιρα και κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να εντείνουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Εμείς, οι απόμαχοι της δουλειάς, σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, εμείς που ζήσαμε πολλές ματωμένες Πρωτομαγιές δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, για ένα κόσμο ειρηνικό όπως τον ονειρευτήκαμε.

   Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 10 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στις 11.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στο Πασακάκι. Όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αγωνιστούμε, γιατί τίποτε δεν χαρίζεται όλα κερδίζονται με αγώνες και θυσίες, γιατί πραγματικά μας περιμένουν ακόμη πιο μαύρες μέρες.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΩΝ.  

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για την Ένωση Συν/χων ΙΚΑ Ν. Χανίων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΡ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...