Μεγαλειώδης και μαχητική η παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Date:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στο Ηράκλειο. Οι συνταξιούχοι από την μία άκρη της Κρήτης, μέχρι την άλλη, συμμετείχαν αγωνιστικά στη συγκέντρωση.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Χανίων όπως και όλης της Κρήτης, αγωνιστές όλοι της Εθνικής Αντίστασης και της Μάχης της Κρήτης, παρόλα τα χρόνια τους και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πρωτοπόροι όπως πάντα στον αγώνα, έδωσαν κι αυτή τη φορά το αγωνιστικό τους παρόν και ένωσαν τη φωνή τους με τους συνταξιούχους όλης της Κρήτης και βροντοφώναξαν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΟ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Ήταν μία συγκέντρωση γεμάτη παλμό και αγωνιστικότητα. Οι συνταξιούχοι ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης ενάντια στα σκληρά μέτρα των μνημονίων που τους έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση και καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν εκείνοι τις συνέπειες της κρίσης.

Δεν αντέχουν άλλες περικοπές στις  συντάξεις τους, κατάργηση των επιδομάτων, των παροχών, των δώρων, ότι είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τόσων χρόνων. Η κατάσταση που βιώνουν, ολοένα και χειροτερεύει καθημερινά με την άγρια και σκληρή φορολογία, τα χαράτσια, την υποβάθμιση της υγείας, και τώρα με τη μεταρρύθμιση που ετοιμάζουν στο χώρο της υγείας θα αυξηθούν τα προβλήματα αντί να λυθούν, αφού πάλι θα υπάρχουν ελλείψεις γιατρών και προσωπικού στον νέο οργανισμό υγείας που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Αλλά και στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι δραματική με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι και γενικά οι ασφαλισμένοι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε όλα τα είδη, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλεια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τις περικοπές στις συντάξεις, τους έχουν καταντήσει ζητιάνου. Δεν μπορούν να ζήσουν. Ντροπή για τον πολιτισμό μας για την κατάντια που έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς που τα έδωσαν όλα για την πατρίδα να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε μαχητική πορεία στην Περιφέρεια όπου και επεδόθη ψήφισμα με τα αιτήματά τους από αντιπροσωπεία των συνταξιούχων.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ

–          Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και επιδόματα

–          Κατάργηση των χαρατσιών, της φοροληστείας και όλων των αντισυνταξιουχικών νόμων και μνημονίων

–          Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε ενότητα και αγώνα και να στηρίζουν το Σωματείο μας, καθότι αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και έχουμε ανάγκη την ηθική και υλική βοήθεια όλων σας για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, γιατί τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες και θυσίες.

Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν.Χανίων

Ο πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος
Ο γεν. γραμματέας: Μιχ. Ψαράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...