Με μεγάλη συμμετοχή δημοσιογράφων το σεμινάριο με θέμα: “Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία”

Date:

«Γράφοντας για την Ευρώπη θέματα και εργαλεία» ήταν το θέμα σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης και απευθυνόταν στους δημοσιογράφους ενόψει της διεξαγωγής των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2014. Το σεμινάριο οργανώθηκε από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων) και της Περιφέρειας Κρήτης.Στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα έκαναν ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  ο Κώστας Τσουτσοπλίδης εκπρόσωπος τύπου του γραφείου τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Χριστίνα Καραιτίδη Εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο  πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος  Κορτέσης και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κατερίνα Μηναδάκη.

Τους εκπροσώπους του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της ΕΣΗΕΠΗΝ και τους δημοσιογράφους, καλωσόρισε στο περιθώριο του σεμιναρίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι για τα ‘εργαλεία’ που έχουν στην διάθεση τους για την προβολή της  ειδησιογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενημερώνουν με την σειρά τους πολίτες ενόψει και των ευρωεκλογών του 2014.

Περιφερειακό Συνέδριο για την «Γαλάζια Ανάπτυξη» σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου και Ρεθύμνης, διοργανώνουν Περιφερειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο στις 12 και 13 Ιουλίου 2013, με θέμα ” Η Ευρωπαϊκή πρόταση για Γαλάζια Ανάπτυξη – Οι προοπτικές για την Κρήτη”.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας των πολιτών σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα για τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητές της, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Σήμερα Παρασκευή, 12 Ιουλίου και ώρα 17:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 – Διάλογος με τους Πολίτες για το Μέλλον της Ευρώπης με θέμα: “Η Ευρωπαϊκή πρόταση για Γαλάζια Ανάπτυξη – Οι προοπτικές για την Κρήτη”. Η Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, και το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρος Δανέλλης θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Αύριο Σάββατο, 13 Ιουλίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στο “Σπίτι του Πολιτισμού” (Βερνάδου 8, Παλιά Πόλη), υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης, συνάντηση των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρου Δανέλλη και Νίκου Χρυσόγελου και στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους αρμόδιους φορείς, τις περιφερειακές και τοπικές Αρχές, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις πολιτών, τα ΜΜΕ, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Την εκδήλωση θα προλογίσουν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...