Νέα κατάληψη κατά των ξαφνικών απολύσεων στο ΠΑΓΝΗ

Date:

Νέα κατάληψη στο γραφείο του διοικητή ξεκινούν αύριο από τις 7 το πρωί πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, αντιδρώντας στο έγγραφο Βορίδη για τις μαζικές απολύσεις
Με την πρώτη άμεση κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής, οι εργαζόμενοι απέτρεψαν την αποστολή του εγγράφου προς το υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των απολύσεων.

Αύριο και στη διάρκεια της κατάληψης, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια των παρεμβάσεων των εργαζομένων. Η συνέλευση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η άμεση κινητοποίησή μας την Παρασκευή 4 Ιούλη με την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης απέτρεψε την έκδοση και την αποστολή του επιμερισμού των ποσοστώσεων του νοσοκομείου στο υπουργείο υγείας.

Τις προηγούμενες ημέρες η κατάθεση των υπογραφών μας ενάντια στο νόμο 4250 στη διοίκηση, το κείμενο αντίθεσης των διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου και η παρέμβαση του Σωματείου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου μας, οδήγησε το Δ.Σ. στην απόφαση να μην προχωρήσει στον επιμερισμό ποσοστώσεων και σε συνεργασία με τις διοικήσεις των άλλων νοσοκομείων να αποστείλουν κοινή επιστολή στο υπουργείο για την αντίθεσή τους με τη διαδικασία ποσόστωσης. Αυτό ενόχλησε την κυβέρνηση και με εντολή της την Πέμπτη 3/7 απαίτησε να αποσταλούν εντός 24ώρου οι σχετικοί αριθμοί στο υπουργείο.

Η εντολή του Διοικητή στο γραφείο προσωπικού την Παρασκευή έμεινε ανεκτέλεστη λόγω της κατάληψής μας.

Αυτό ανάγκασε το Διοικητή να αποστείλει έγγραφο αδυναμίας του για επίδοση επιμερισμού ποσοστώσεων του νοσοκομείου μας στους πολιτικούς του προϊσταμένους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ακυρώσουμε το νόμο-σφαγείο (4250/14) στην πράξη με την καθολική συμμετοχή μας στη συλλογή υπογραφών με κείμενο του Σωματείου μας ενάντια στο νόμο 4250 και με την αποφασιστικότητά μας να εμποδίσουμε τη διοίκηση να προχωρήσει στον επιμερισμό ποσοστώσεων για την έναρξη της εφαρμογής του νόμου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
• Τη Δευτέρα στις 7 το πρωί συνεχίζουμε την κατάληψη των γραφείων διοίκησης.
• Πραγματοποιούμε Γενική Συνέλευση στις 12.00 στο Αμφιθέατρο, για να σχεδιάσουμε τη συνέχιση του αγώνα.
• Οργανώνουμε την επιτυχία της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας της 9 Ιούλη ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση, για να επιστρέψουν οι απολυμένοι στις δουλειές τους.
• Δε συμπληρώνουμε –αν μας επιδοθούν – τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης και τα παραδίνουμε στο Σωματείο.
• Απέχουμε-απεργούμε καθολικά από το καθήκον του αξιολογούμενου, του εισηγητή, του αξιολογητή-βαθμολογητή.

Σε αυτό τον αγώνα συμμετέχουμε καθολικά οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ μαζί με τους εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων και όλου του δημόσιου. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!»

Πηγή: Candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...