ΝΑΙ στην ενότητα, ΟΧΙ στον διχασμό

Date:

Είναι γνωστό, πως κάθε τι καινούριο αντιμετωπίζεται από δύο σκοπιές. Είτε από ανθρώπους που καλοπροαίρετα αμφισβητούν περιμένοντας κάποια δείγματα γραφής για να επιβραβεύσουν ή ν’ απορρίψουν, είτε από κακοπροαίρετους οι οποίοι εντελώς αναίτια επιτίθενται λυσσαλέα, λασπολογούν παραπληροφορούν, επιχειρούν να διχάσουν και με κάθε τρόπο να φρενάρουν το καινούριο, εξυπηρετώντας τα όποια βρώμικα ιδιοτελή συμφέροντα.

Ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΔΗ.ΠΑ.Κ (Δημοκρατική Πατριωτική Κίνηση Χανίων κατά της εξαθλίωσης και της νέας κατοχής)οφείλω να καταγγείλω ότι η υπερκομματική αυτή κίνηση που αγκαλιάστηκε από πλήθος Χανιωτών, από τα πρώτα της κιόλας βήματα άρχισε να λοιδορείται, και να υπονομεύεται από λίγους αλλά κακοπροαίρετους αδίστακτους λασπολόγους οι οποίοι μάλιστα κατατάσσουν εαυτούς απέναντι από το μνημόνιο!!! Στην ουσία όμως κουβαλούν νερό στον μύλο αυτών που μας εξαθλίωσαν και ξεπουλούν την χώρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορήθηκε η ΔΗ.ΠΑ.Κ απ’ αυτούς, γιατί δεν φακελώνει τους πολίτες που μετέχουν στην εν λόγω κίνηση. Σ’ όλους αυτούς απαντώ πως από την πρώτη στιγμή που απευθυνθήκαμε στον Χανιώτικο λαό, είπαμε πως μοναδική προϋπόθεση για την ένταξη στην κίνησή μας είναι η αποφασιστικότητα για αντίσταση στην εξαθλίωση και τη νέα κατοχή. Το αν διαθέτει κάποιος ή όχι κομματική ταυτότητα δεν μας αφορά αφού θα την αφήνει σπίτι του. Κατηγορηματικά τονίσαμε ότι δεν θα επιτρέψομε σε κανένα κόμμα να μας χρησιμοποιήσει. Αντίθετα, αν και όταν χρειαστεί, θα τα χρησιμοποιήσουμε εμείς προς όφελος του λαού. Αν κάποιοι μας θέλουν σε κομματικά μαντριά είναι πολύ γελασμένοι! Προσπαθούν επίσης οι επικριτές μας να καλλιεργήσουν σε  ανθρώπους που θέλουν να μας προσεγγίσουν, ένα κλίμα ηττοπάθειας για ευνόητους λόγους λέγοντάς τους για παράδειγμα πως η κατάσταση στη χώρα είναι δήθεν μη αναστρέψιμη κλπ.

Ένα άλλο μεγάλο ψέμα σε βάρος μας απ’ αυτούς που προαναφέραμε, είναι πως τάχα η κίνησή μας αφορά μόνο τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ουδέν ψευδέστερο! Εγώ η ίδια μιλώντας στην πρώτη μας συνάντηση στο εργατικό Κέντρο Χανίων την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, τόνισα πως η ιδέα της ίδρυσης της ΔΗ.ΠΑ.Κ ξεκίνησε από άτομα των ευπαθών ομάδων, οι οποίοι σε συνεννόηση με άλλες ομάδες πληθυσμού όλων των τάξεων και ηλικιών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις τους θα είχαν τα επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξάλλου όπως τόνισα, οι ευπαθείς ομάδες δεν αποτελούν παρά ένα μόνο κομμάτι του πάζλ της εξαθλίωσης στην οποία μας καταδίκασαν. Στο ξεκίνημά μας απευθύναμε στους συμπολίτες δημοκρατικό πατριωτικό κάλεσμα κατά τις εξαθλίωσης και της νέας κατοχής. Εκεί ήταν που έριξαν όλη τους τη χολή οι υπονομευτές, κατηγορώντας μας για το πατριωτικό της υπόθεσης!!! Και δω μπαίνει το ερώτημα· το κάλεσμα κατά της εξαθλίωσης και της νέας κατοχής ως έμπρακτη αφοσίωση και καθήκον κάποιου στην πατρίδα, δεν λέγεται πατριωτισμός; Η λέξη τους ενόχλησε; Τι υποκρισία αλήθεια! Και τι έχουν να μας που άραγε για το άρθρο 120 του Συντάγματος την ενεργοποίηση του οποίου και μείς ζητάμε στην ουσία, σύμφωνα με το οποίο· η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι οποίοι δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

Η κίνησή μας αποκαλείται Δημοκρατική –Πατριωτική γιατί σύμφωνα και με την ερμηνεία του όρου, πατριώτης είναι αυτός που εμπράκτως αποδεικνύει την αγάπη του στην πατρίδα, και αυτό ακριβώς αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο του εγχειρήματος μας, πέρα από τα όποια δείγματα γραφής έχομε δώσει μέχρι σήμερα. Αν οι συκοφάντες επικροτούν την όποια καπηλεία του όρου εκ μέρους αυτών που έβλαψαν και βλάπτουν την πατρίδα είναι δικαίωμά τους.  Θα κριθούν γι’ αυτό, όσο και για την τακτική του διαίρει και βασίλευε που επέλεξαν.  Σε τούτες τις κρίσιμες ώρες για την χώρα μας και το λαό, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό πως τα κομματικά μαντριά στα οποία μας θέλουν κάποιοι και με την διάσπαση που προωθούν, προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες στη χώρα στην οποία έχουν καταλυθεί το Σύνταγμα και η εθνική κυριαρχία.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Αλευράκη Στέλλα
(μέλος της Δημοκρατικής Πατριωτικής Κίνησης Χανίων)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...