Να γιατί είναι “φιλέτο” το αεροδρόμιο των Χανίων! Απογειώθηκαν οι αφίξεις ακόμη και το χειμώνα

Date:

Ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο και με τις πρόσθετες αφίξεις να προέρχονται κυρίως από τις πτήσεις της RyanAir από Θεσσαλονίκη και Πάφο, το αεροδρόμιο Χανίων “Γιάννης Δασκαλογιάννης” καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που προέρχονται από τα αριθμητικά δεδομένα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροδρόμιο Χανίων βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση, με 9.449 αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 392,4% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει από μόνο του γιατί αποτελεί το… “μαγνήτη” στην πρώτη ομάδα περιφερειακών αεροδρομίων που προωθεί προς ιδιωτικοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνδυασμό βεβαίως με τα χαμηλά τέλη προσγείωσης που έχει.

Να γιατί πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, ανακοίνωνε πως τα τέλη θα αυξηθούν στα περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου βεβαίως να αυξηθούν τα “πιθανά” κέρδη των επενδυτών
Ωστόσο, και με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ, τίθεται εν αμφιβόλω η όλη διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ. Το κατά πόσο δηλαδή τα περιφερειακά αεροδρόμια, με κύριο αυτό των Χανίων, μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην οικονομία αν ιδιωτικοποιηθούν, όπως εξάλλου δήλωσε την Παρασκευή από βήματος Βουλής και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας ξεκάθαρη θέση για το πέρασμα τους σε ιδιώτες
Ειδικά δε στην περίπτωση του αεροδρομίιου “Γιάννης Δασκαλογιάννης” υπάρχει και η “προίκα” του έργου της επέκτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη και για το οποίο έχουν ήδη εκφραστεί αμφιβολίες, ως προς το αν μπορεί να περάσει στα χέρια ιδιώτη μία υποδομή δημοσίου συμφέροντος στην οποία εκτελούνται έργα με κοινοτικά κονδύλια, προτού παρέλθει 5ετία

Να σημειωθεί ότι με βάση τα συνολικά στοιχεία του ΣΕΤΕ, αύξηση σχεδόν 28,8% καταγράφουν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη χώρα το πρώτο δίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, καθώς επισκέφθηκαν τη χώρα 395.307 ταξιδιώτες, από 306.887 το 2013.

Ο προορισμός της Αθήνας φαίνεται ότι συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης των τελευταίων μηνών, αφού η κίνηση του αεροδρομίου παρουσίασε άνοδο αφίξεων 30% (60.000 επισκέπτες) σε ετήσια βάση.

Κίνηση παρουσιάζουν επίσης άλλα τρία αεροδρόμια, η Ρόδος (230,8%, 2.114 αφίξεις), η Καλαμάτα (11400%, 230 αφίξεις) και το Ηράκλειο (76,9%, 247 αφίξεις)

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...