ΝΟΔΕ Χανίων: Εγκληματικός ο αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτων σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας

Date:

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων χαρακτηρίζει εγκληματική την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αποχαρακτηρισμό σειράς σχολείων της υπαίθρου του νομού Χανίων.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

Το καταστροφικό έργο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην παιδεία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την στοχοποίηση της αριστείας σειρά είχε η επαγγελματική εκπαίδευση των μαθητών της υπαίθρου. Έκλεισαν ειδικότητες του ΕΠΑΛ Βρυσών αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακινούνται καθημερινά στην πόλη των Χανίων, ενώ σειρά τώρα έχει το ΕΠΑΛ Κανδάνου, και ακολουθούν το λύκειο Βάμου, το γυμνάσιο Βουκολιών και τα δημοτικά στα Ασκύφου και στο Έλος.

Αποχαρακτηρίζοντας από δυσπρόσιτα τα σχολεία αυτά, δεν μπορούν συνεχίσουν να διατηρούν τα τμήματα τους, καθώς απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής μαθητών ανά τμήμα, αντίστοιχος με αυτών των  πόλεων κάτι που είναι άδικο αλλά και ανέφικτο. Τι, κι αν οι σύλλογοι γονέων και διδασκόντων διαμαρτύρονται έντονα, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την συρρίκνωση και υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου των Χανίων θέλοντας να τα οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο.

Το υπουργείο Παιδείας εγκληματεί υποβαθμίζοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης των αγροτικών οικογενειών που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε τα τελευταία 3 χρόνια.. Αλλά δυστυχώς σε αυτό το έγκλημα έχει συνεργούς. Τους ντόπιους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στήριξη των οικογενειών της επαρχίας ώστε τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε κοντινά σχολεία έχοντας ισότιμες ευκαιρίες με τους μαθητές της πόλης, για εμάς είναι το αυτονόητο. Όπως και η κάλυψη όλων των κενών από εκπαιδευτικούς είναι επιτακτική ώστε να έχουν και οι μαθητές της επαρχίας το επίπεδο μόρφωσης που τους αξίζει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...