Ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις

Date:

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο

«Γενναίες» προσφορές και εκπτώσεις στις τιμές ετοιμάζουν οι έμποροι προκειμένου να προσεκλύσουν τους καταναλωτές, που φάνηκαν διστακτικοί την περίοδο των γιορτών, όπως δείχνει ο σημαντικά μειωμένος τζίρος στο λιανεμπόριο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν την κίνηση να ήταν πεσμένη στο μισό για την ένδυση και υπόδηση, ακόμη περισσότερο σε συσκευές και τεχνολογία, ενώ τα παραδοσιακά είδη δώρων τα πήγαν καλύτερα, με πτώση περίπου κατά το ένα τρίτο. Σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε ακόμη και στα τρόφιμα και τα ποτά.

Σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 15 Ιανουαρίου, ξεκινάει επισήμως η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, ωστόσο ήδη -ειδικά στις τοπικές αγορές- οι έμποροι «κλείνουν» από τώρα προϊόντα για πώληση στις νέες δελεαστικότερες τιμές. Η ανάγκη της αγοράς να προσεκλύσει αγοραστές είναι τόσο μεγάλη, ώστε πολλοί περιμένουν εκπτώσεις της τάξης του 50% «με το καλημέρα».

Αυτή η περίοδος των εκπτώσεων θα κρατήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως ορίζει το νέο καθεστώς, αλλά ενώ θα είναι σε εξέλιξη οι εκπρόσωποι των εμπόρων αναμένεται να αναζητήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, τόσο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές όσο και για το ωράριο, την λειτουργία τις Κυριακές και άλλα συναφή θέματα.

Ειδικά για τις εκπτώσεις, εξετάζεται η προσθήκη δύο εκπτωτικών 10ήμερων τον Μάιο και τον Νοέμβριο, στις παραδοσιακές θερινές εκπτώσεις που θα ξεκινούν στις αρχές Ιανουαρίου και Ιουλίου (το πρώτο Σάββατο) και θα διαρκούν ως 6 εβδομάδες

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...