Οι αγρότες συνεχίζουν: Αποκλεισμένη η εφορία- Παραμένουν στο “μπλόκό” στα Μεγάλα Χωράφια

Date:

Συνεχίζουν τον αποκλεισμό της εφορίας Χανίων, οι αγρότες της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων του νομού  Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Οι αγρότες που δηλώνουν πως ο αποκλεισμός της εφορίας θα συνεχιστεί επ΄ αόριστον, διαμαρτύρονται και ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου για το 2014 καλώντας το υπουργείο να δώσει μια οριστική απάντηση.

Επίσης ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου για το 2014 καλώντας το υπουργείο να δώσει μια οριστική απάντηση.

Παραμένουν οι αγρότες στο “μπλόκό” στα Μεγάλα Χωράφια

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, εμφανίζονται οι αγρότες που παραμένουν και στο “μπλόκο” στα Μεγάλα Χωράφια.

Με ανακοίνωσή τους, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων των Χανίων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, επιμένουν στα αιτήματά τους, που σχετίζονται κυρίως με την υπερφορόλογηση των αγροτών και καλούν σε συμπαράταξη όλους τους αγρότες του νομού.

Ο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού χθες, εγινε δύο φορές, στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα.

Απειλούν τους αγρότες με επέμβαση της αστυνομίας

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για την εξέλιξη της κινητοποίησης των αγροτών 

Εντολή ακόμα και για την βίαιη απομάκρυνση των αγροτών του Ηρακλείου από την Εφορία έδωσε ο Γενικός Γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης !

Ευτυχώς επικράτησε η σύνεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!

Το μήνυμα μετέφερε σήμερα ο ίδιος ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ηρακλείου Μανόλης Ρολάκης ο οποίος το πρωί έφτασε με την συνοδεία υψηλόβαθμου αστυνομικού και με έντονο ύφος κάλεσε τους αγρότες να λήξουν την κατάληψη του Κτηρίου. Όταν διαπίστωσαν ότι οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι ως εναλλακτική λύση πρότειναν να επιτρέψουν την είσοδο των υπαλλήλων της εφορίας για να πάρουν μαζί τους σχετικά έγραφα και να δουλέψουν στα σπίτια τους. Η αναφορά ήταν αρκετή για να εξοργιστούν οι αγρότες και να σημειωθούν ευτυχώς μικροεπεισόδια…

Τόσο μεγάλο πρόβλημα έχει ο Χάρης Θεοχάρης που ζητά από τους εφοριακούς να δουλέψουν στα σπίτια τους.

Και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τους αγρότες ,που αμέσως δια της εντολής Θεοχάρη απειλήθηκαν με καταστολή της κινητοποίησης και επέμβασης της αστυνομίας για την λήξη του αποκλεισμού στο κτίριο της Εφορίας που από την Δευτέρα το πρωί δεν λειτουργεί.

Ο έφορος μάλιστα μετέφερε στους αγροτοσυνδικαλιστές της ΟΑΣΝΗ την έντονη ενόχληση του Χάρη Θεοχάρη για τις δηλώσεις του Προέδρου Γιώργου Τζωρτζάκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του «διορισμένου» Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

«Ο Θεοχάρης είναι διορισμένος , ο Τζωρτζάκης είναι εκλεγμένος και μάλιστα από τους ίδιους τους αγρότες τους οποίους εκπροσωπεί και για το λόγο αυτό βρίσκεται έξω από την ΔΟΥ. Να φύγει λοιπόν και ο Θεοχάρης και ο Στουρνάρας και ο Τσαυτάρης που όλοι τους διορίστηκαν στις θέσεις τους για να επιβάλουν ληστρικά μέτρα στους Έλληνες πολίτες», δηλώνει οργισμένος στο CandiaNew ο Ταμίας της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης . Ο ίδιος συμπληρώνει ότι με τις ενέργειες αυτές το μόνο που πετυχαίνουν οι «διορισμένοι» , όπως λέει είναι να συσπειρώνουν τους αγρότες , αναφέροντας ότι αμέσως μετά έξω από την ΔΥΟ βρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες ενώ το πρωί ήταν πολύ λιγότεροι.

Μετά και την εξέλιξη αυτή οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την ΔΟΥ αν δεν αποσυρθεί το μέτρο της τήρησης των βιβλίων εσόδων εξόδων από τους αγρότες και να ξεκινήσει από μηδενικής βάσης ο διάλογος μεταξύ των δύο μερών για την φορολόγηση των αγροτών.

Κρίσιμη πάντως θεωρείται η αυριανή ημέρα για την εξέλιξη του αγώνα των αγροτών οι οποίοι φοβούνται τα χειρότερα …. προκειμένου ο κ. Θεοχάρης να επιτύχει την επαναλειτουργία των ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...