Ο Γ. Μιχελογιαννάκης υπέρ των αγροτών της Κρήτης: “Έπρεπε να εξαντληθούν τα όρια ώστε να γίνει ο διάλογος. Oι εικόνες βίας που είδαμε όλοι είναι ντροπή”

Date:

Διαφοροποιείται από την επίσημη στάση της κυβέρνησης η οποία μερικώς κατηγόρησε τους αγρότες για τα επεισόδια που συνέβησαν στην Αθήνα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης. Ο κ. Μιχελογιαννάκης, που τον τελευταίο καιρό έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, με δήλωσή του μίλησε για εικόνες ντροπής, ενώ είπε ότι “έπρεπε με οποιοδήποτε τρόπο να γίνει διάλογος με το Υπουργείο εξαντλώντας όλα τα περιθώρια από όλες τις πλευρές”

Διαβάστε τι δήλωσε αναλυτικά:

Οι αγώνες της Κρήτης η προφορά της παντού, είναι σε όλους μας γνωστή. Έπρεπε να εξαντληθούν τα όρια ώστε να γίνει ο διάλογος. Oι εικόνες βίας που είδαμε όλοι είναι ντροπή.

Διάβασα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώσεις αγροτών από άλλες περιοχές της Ελλάδας, «εμείς θα έρθουμε με κουστούμια και όχι όπως οι Κρητικοί. Ως Κρητικός βουλευτής απαντώ, είναι τιμή και λεβεντιά η κρητική ενδυμασία, το σαρίκι και σε καμμιά περίπτωση φονικό όπλο η κατσούνα, αλλά εργαλείο δουλειάς παραδοσιακό.

Τονίζω ότι αυτοί που θέλουν έθιμο τις “κρητικές φασαρίες” κάθε χρόνο, ξεχνούν την προσφορά της Κρήτης από εθνικούς αγώνες μέχρι και  την συνεισφορά της στο εθνικό  ΑΕΠ.

Έπρεπε με οποιοδήποτε τρόπο να γίνει διάλογος με το Υπουργείο εξαντλώντας όλα τα περιθώρια από όλες τις πλευρές.

Στο δημοκρατικό αίσθημα του κρητικού δεν χωρά ξύλο και βία για αυτό και η παρέμβαση μου στον Υπουργό, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το ακραίο πάντα υπάρχει δεν αμαυρώνει όμως το Κρητικό φιλότιμο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...