Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Date:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη», αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα (φιλοξενεί καταγγελία της τοπικής Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ) πολλές και σοβαρές είναι οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε όλους σχεδόν τους τομείς λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα:

1 Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν διαθέτει ουρολόγο και καρδιολόγο.

2 Παρότι οι εφημερίες εκτελούνται με υπερεργασία των ιατρών, ορθοπεδικός, ωτορινολαρυγγολόγος, οφθαλμίατρος και  ακτινολόγος είναι αδύνατον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση.

3 Φάρμακα (διουρητικά, αντιβιοτικά, αντιεπιληπτικά κ.α) απολύτως αναγκαία είναι σε έλλειψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με μερικά από αυτά να χορηγούνται μετά την παρέλευση 20μέρου.

4 Για την καθαριότητα του νοσοκομείου ( απολύμανση των επιφανειών, πλύσιμο του μολυσματικού ιματισμού) έκαναν χρήση, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μόνο νερό.

5 Οι ασθενείς υποσιτίζονται καθώς μια ημέρα τους χορηγήθηκε μόνο ψωμί και τυρί ενώ υπήρξαν ημέρες που έμειναν για 10 και πλέον ώρες νηστικοί αφού το μεσημεριανό διανεμήθηκε αργά το απόγευμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...