Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και των μητέρων σχετικά με την επιστροφή του επιδόματος τοκετού που ζητάει το ΙΚΑ από μητέρες που το έλαβαν ενώ είχε ήδη αλλάξει ο νόμος

Date:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη» αναφορικά με το επίδομα τοκετού που καλούνται να επιστρέψουν ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μητέρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι γυναίκες που έχουν λάβει το επίδομα τοκετού, ενώ είχε αλλάξει ήδη ο νόμος, είναι υποχρεωμένες να το επιστρέψουν εντός 15 ημερών, διαφορετικά κινδυνεύουν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και των μητέρων ζητούν μη επιστροφή του επιδόματος τοκετού, καταβολή επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες (ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση αντίστοιχα), δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου κύησης κ.τ.λ. καθώς και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...