Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της Κρήτης

Date:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με τα προβλήματα που συνεχίζονται  σε πολλά σχολεία της Κρήτης με αποτέλεσμα Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

Κατά το δημοσίευμα οι γονείς του Δημοτικού σχολείου στην Τύλισσο ζητούν την τοποθέτηση δύο εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθεί το κενό σε Γ’ και Δ’ τάξη και συγχρόνως να διαχωριστεί η Α’ και Β’ τάξη. Ζητούν επίσης νοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (Αγγλικής γλώσσας και Η/Υ).

Στα Ανώγεια οι γονείς ζητούν την τοποθέτηση τριών εκπαιδευτικών διότι τρείς τάξεις του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους λειτουργούν με αριθμό μαθητών μεγαλύτερο από όσο ο νόμος επιτρέπει. Ζητούν επίσης εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (αγγλικής γλώσσας, γαλλικών, Η/Υ και μουσικής).

Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας επισημαίνει την έλλειψη δασκάλου για την Ε’ τάξη από 03/12/2013 και τη μη λειτουργία ολοήμερου σχολείου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...