Παραίτηση με σοβαρές αιχμές Γιώργου Μαυρογέννη από την κίνηση του υποψηφίου Δημάρχου Πλατανιά Μανώλη Ντουντουλάκη

Date:

Επιστολή με την οποία ανακοινώνει την παραίτησή του από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πλατανιά κοινοποίησε ο Γιώργος Μαυρογένης, που συμμετείχε ως υποψήφιος στις διαδικασίες της κίνησης για εκλογή υποψηφίου δημάρχου. Στην επιστολή του ο κ. Μαυρογέννης αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι,
με την παρούσα επιστολή θέτω την παραίτησή μου από μέλος της κίνησής μας, καταγγέλλοντας τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Ντουντουλάκη για αυθαίρετες και αντιδεοντολογικές πρακτικές, σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες και τις δηλώσεις στήριξης της κίνησής μας, αλλά και στη δημοκρατική λειτουργία της.

Σε όλους τους τόνους είχα διακηρύξει ότι δε θα δεχόμουν αυθαίρετες ενέργειες και κινήσεις πολλώ δε μάλλον δηλώσεις στήριξης απ’ οποιονδήποτε, χωρίς να ερωτηθεί η συντονιστική επιτροπή ή η Γενική μας Συνέλευση.

Αντίθετα είπα και συμφωνήθηκε ομόφωνα από τη συντονιστική Συνέλευση της Τρίτης 25 Φλεβάρη, όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό μας, πρέπει να προσυπογράφει τη διακήρυξη θέσεών μας και να θέτει τον εαυτό του στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης, για το αν γίνεται δεκτός σαν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Επίσης είχα υπερτονίσει την ανάγκη να μην γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις στήριξης από οποιονδήποτε πρώην επικεφαλής παράταξης ή κομματικό οργανισμό ή στέλεχος κόμματος, γιατί είναι αντιδεοντολογικό, πρακτικά μη αναγκαίο και θα πλήξει την ανεξάρτητη μορφή της παράταξής μας στις δύσκολες αυτές συγκυρίες που διανύουμε.

Ολα τα παραπάνω καταστρατηγήθηκαν, με ευθύνη του επικεφαλής της κίνησής μας, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν συνονθύλευμα προσώπων και πολιτικών ξεπερασμένων, αναχρονιστικών, αντί αυτοδιοικητικών και καταδικασμένων στη συνείδηση του λαού.

Παλέψαμε για μια αυτοδιοικητική Κίνηση ανοιχτή σε πρόσωπα – πολιτικές, που θα προωθούσαν νέες πολιτικές στον Δήμο μας, πολιτικές που θα έβαζαν τον λαό μπροστάρη, τα κινήματα βοηθούς και συμβούλους, που θα έδινε στον Δήμο μας τη δυνατότητα να δρα αντισταθμιστικά, αναπτυξιακά και ανακουφιστικά, που θα απαντά στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του λαού, που δε θα επιβάλλει φόρους, που θα προστατεύει τα κοινωνικά αγαθά, που δε θα ξεπουλήσει την περιουσία του Δήμου, που θα οδηγούσε στην ανατροπή του Καλλικράτη και του μνημονίου, που θα επιβάλλει τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την ισότητα και ισονομία, τη διαφάνεια και όχι σαν όχημα εξυπηρέτησης πολιτικών υστεροβουλιών και διάσωσης πολιτικών κουφαριών.

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με έχετε υποψήφιο επικεφαλής της κίνησής μας, για τις άψογες διαδικασίες μέχρι χθες και ελπίζω να συνεργαστούμε με τους περισσότερους από εσάς, στο μέλλον, με άλλες συνθήκες και δεδομένα. Μέσα από τις διαδικασίες και τις συζητήσεις μας απέκτησα φιλίες ζωής και ενδυνάμωσα παλιές. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Γιώργος Μαυρογένης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...