Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Βλαχάκης από τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου μετά το άδειασμα από Βάμβουκα και τη συνάντησή με Fraport

Date:

Φαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων δεν έχει ενιαία γραμμή στο ζήτημα της Fraport και του αεροδρομίου Χανίων. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και οδήγησαν στην παραίτηση του Μιχάλη Βλαχάκη από τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, με δελτίο τύπου του ο Δήμος Χανίων ενημέρωσε η γερμανική εταιρεία ζήτησε να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χανίων αφού, όπως αναφέρεται, ο κ. Βάμβουκας απουσίαζε από την ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 20/4, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Όμως, ο Δήμος Χανίων εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη αφού στη θέση του Δήμαρχου Χανίων βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης εκφράζοντας τις θέσεις του Δήμου Χανίων.

Έτσι, μετά και την αποδοχή του αιτήματος της Fraport για συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, παρά την παρουσία του κ. Βλαχάκη στη σύσκεψη, ο κ. Βλαχάκης τονίζει ότι πλέον διακρίνει “διαφορετική πλεύση και προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με αυτή που τήρησα εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων στην παραπάνω σύσκεψη”,  και ως εκ τούτου “ζήτησα σήμερα από τον Δήμαρχο Χανίων να με απαλλάξει από την αρμοδιότητα της αναπλήρωσης του”.

Να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Αεροδρόμιο Χανίων στην οποία κατηγορεί τον Δήμαρχο Χανίων ότι άσκησε πιέσεις προκειμένου το κείμενο – υπόμνημα που δόθηκε στη Fraport να είναι ηπιότερο, συνέργησε στην παράταξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο “Σαμαριά” κατά την παρουσίαση της εταιρείας ενώ σχετικά με τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας σημειώνουν ότι αυτή πραγματοποιείται παρά του ότι οι οι υπόλοιποι δήμαρχοι του νομού περιμένουν της απαντήσεις της Fraport. Χαρακτηρίζουν μάλιστα τον κ. Βάμβουκα, “Δήμαρχο της υποτέλειας και της ντροπής” .

Διαβάστε τι αναφέρει ο κ. Βλαχάκης σε κείμενο που ανέρτησε και με το οποίο ανακοίνωσε την παραίτησή του:

«Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ, θα συναντηθεί με τον Αναστάσιο Βάμβουκα ώστε «να ενημερωθεί για τις απόψεις του Δημάρχου Χανίων για τα ζητήματα διαχείρισης του αεροδρομίου, που απασχολούν τη Χανιώτικη κοινωνία, λόγω της απουσίας του κ. Βάμβουκα από την ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2018, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων».

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη παραβρέθηκα αναπληρώνοντας τον Δήμαρχο που βρισκόταν εκτός Χανίων και ανέδειξα με τον πιο γλαφυρό τρόπο την οικονομική συρρίκνωση που υπέστη ο ξενοδοχειακός τομέας, ο επισιτιστικός κλάδος και ευρύτερα το σύνολο των παραγωγικών φορέων του Δήμου, κατά την διάρκεια της περιόδου που η Fraport Greece διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Ιωάννης Δασκαλογιάννης.

Συντάχθηκα με τους αυτοδιοικητικούς του Νομού, ζητώντας δια επιτάσεως απο την Fraport Greece, να εκπονήσει και να παρουσιάσει, business plan για την βελτιστοποίηση των αφίξεων της πύλης εισόδου του Νομού, με σαφή προσανατολισμό στην διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου κατά τους χειμερινούς μήνες. Και βεβαίως μετά το πέρας της σύσκεψης, ενημέρωσα τον Δήμαρχο Χανίων για το σύνολο των προτάσεων και αποφάσεων που ελήφθησαν.

Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη και διακρίνοντας διαφορετική πλεύση και προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με αυτή που τήρησα εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων στην παραπάνω σύσκεψη, ζήτησα σήμερα από τον Δήμαρχο Χανίων να με απαλλάξει από την αρμοδιότητα της αναπλήρωσης του.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...