Παρελθόν ο Τσακαλώτος;

Date:

Σε συμφωνία με την απόφαση της ΕΣΗΕΠΗΝ για συνέχιση της απεργία έως τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης αλλά και της άδειας για ανάρτηση θεμάτων αποκλειστικά και μόνο στο ασφαλιστικό και την διαπραγμάτευση καθώς και στις αντιδράσεις που προκαλούνται δημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση:

Φουντώνουν οι φήμες πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναζητάει τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ των γερμανικών μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Το Ntv γράφει αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για ένα νέο υπουργό Οικονομικών» και προσθέτει «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».

Η Βild από την πλευρά της σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...