ΠΑΣΕΒΕ – Γραμματεία Χανίων: Σχετικά με την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Date:

Η Γραμματεία Χανίων της Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης για άλλη μια φορά να δείξουν έμπρακτα την αντίθεση τους  στα  μονοπώλια, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και της  κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να μην ανοίξουν ούτε αυτή την Κυριακή 19/1 τα καταστήματα τους.

Η ‘ανάπτυξη’ τους και τα ‘success story’ τους είναι αποκλειστικά και μόνο για τη κερδοφορία των μεγάλων ομίλων. Συνεχίζει η κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις εντολές των μονοπωλίων -με διάφορες προφάσεις και επιχειρήματα- να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία. Σύμμαχοι της οι ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Πότε είναι οι εκπτώσεις, πότε είναι ο «νόμος των 7 Κυριακών», πότε η τελευταία του χρόνου, πότε οι ‘’λευκές νύχτες’’ και πολλά άλλα που θα σκαρφιστούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα παπαγαλάκια τους. Ποτέ όμως  δεν είναι αγώνας για επιβίωση, ποτέ δεν είναι η ανθρώπινη ανάγκη για ξεκούραση και για την οικογένεια, ποτέ δεν είναι τα δυσβάσταχτα κόστη λειτουργείας.

Η Γραμματεία Χανίων χαιρετίζει την στάση των συναδέλφων που αντιστέκονται και μέχρι τώρα δεν υπέκυψαν αλλα περιφρούρησαν την Κυριακάτικη αργία και τους καλεί να συνεχίσουν. Καλεί επίσης το καταναλωτικό κοινό, τους εργαζόμενους του συνταξιούχους τους νέους και τις γυναίκες να γυρίσουν και αυτοί την πλάτη στα μονοπώλια και να μην κατέβουν να ψωνίσουν. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (όπως προηγήθηκαν και άλλα), είναι μέτρο που ‘’ανοίγει ασκούς του αιόλου’’ και όπως και τα προηγούμενα χτυπάνε το ίδιο και τους ΕΒΕ όσο και τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα.

Η ΠΑΣΕΒΕ παλεύει για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...