Περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης λόγω απουσιών ζήτησε ο Παπανδρέου

Date:

Την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης εξαιτίας των επανειλημμένων απουσιών του λόγω των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Βουλής  με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, «ο πρώην πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τον Σεπτέμβριο του 2012, ζήτησε την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία για το σύνολο των απουσιών πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών».
Η επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...