Περιοδεία Αλέκου Μαρινάκη στο Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

Date:

Στο χώρο του Δημόσιου ΙΕΚ Χανίων περιόδευσε τη Δευτέρα το απόγευμα ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου ΕΠ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Αλέκος Μαρινάκης κουβέντιασε με τους εργαζόμενους και τους μαθητές της σχολής για τα προβλήματα της σχολής και τη γενικότερη κατάσταση που βιώνουν, ενώ απαντώντας στα ιδεολογήματα και τις υποσχέσεις που συνοδεύουν την προπαγάνδα της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, υπογράμμισε:

«Θέλουν το νέο εργαζόμενο να είναι ακόμα πιο φθηνός ακόμα πιο ευέλικτος, κινητικός το λένε τώρα, θέλουν και αύξηση της εκμετάλλευσης άλλα και ιδεολογική χειραγώγηση για να μην αμφισβητεί ο νέος και η νέα το καθεστώς της εκμετάλλευσης να μην γνωρίζει ούτε τα δικαιώματά του, πολύ περισσότερο να μην γνωρίζει την δύναμή του.

Η πρότασή μας για την επαγγελματική εκπαίδευση είναι ρεαλιστική και αναγκαία είναι αποτέλεσμα  της μελέτης των εξελίξεων στην οικονομία των δυνατοτήτων που δίνει η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας. Η εργατική τάξη πρέπει να είναι μορφωμένη για να μπορεί να ασκήσει την δική της εξουσία.

Με ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο που δεν θα αναπτύσσει μονομερώς μια ικανότητα των νέων για απασχόληση άλλα όλες τις ικανότητες του, θα μορφώνει πολύπλευρα την προσωπικότητά τους και θα διαπλάθει ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία και τη ζωή τους σε όποιο ή όποια επαγγέλματα μελλοντικά και αν υπηρετήσουν.

Αυτό το σχολείο δεν εξορίζει από το πρόγραμμά του την τεχνική σαν «κατώτερη» ενασχόληση των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων ούτε θεωρεί την τεχνολογία, την επιστήμη των μέσων παραγωγής προνόμιο κάποιων υψηλά καταρτισμένων, ειδικών που οι πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Η επαγγελματική εκπαίδευση ξεκινά μετά το δωδεκάχρονο είτε ως ανώτατη είτε μέσα από επαγγελματικές σχολές. Οι επαγγελματικές σχολές ΙΕΚ,ΚΕΚ κτλ να είναι ενταγμένες στο εκπαιδευτικό σύστημα, να δίνουν πτυχίο με επαγγελματική επάρκεια (ειδίκευση για ολοκληρωμένη άσκηση επαγγέλματος). Δεν χρειάζεται ο απόφοιτος του να περάσει από καμία άλλη πιστοποίηση που να αμφισβητεί, απαξιώνει το πτυχίο και τις σπουδές του.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...