Περιοδεία ΚΚΕ στον ΟΚΑΝΑ

Date:

Στον χώρο των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, με  τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη συνάντηση που είχαν με τους εργαζόμενους, υπήρξε ενημέρωση για την απαξίωση του Οργανισμού λόγω υποχρηματοδότησης και για την εργασιακή  υποβάθμιση των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν εδώ και τρεις μήνες απλήρωτοι, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του Οργανισμού αλλά και των θεραπευομένων.

Ο Στέλιος Ορφανός επεσήμανε ότι το πρόβλημα της μη καταβολής των μισθών αλλά και της υποχρηματοδότησης του Οργανισμού, όπως και των άλλων δομών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για απαξίωση του Οργανισμού και των υπηρεσιών που προσφέρει. Το γεγονός αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μετάβαση των υπηρεσιών αυτών σε ιδιώτες, οι οποίοι θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος των εκατοντάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους και στα Χανιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία του προγράμματος «Ελεγχόμενης Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης Ουσιοεξαρτημένων», μέσω του οποίου ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση της ουσίας «βουπρενορφίνη» και από ιδιωτικά ιατρεία.

Παράλληλα ανέδειξε την πάγια θέση του ΚΚΕ για ενίσχυση, με εξασφάλιση χρηματοδότησης και προσωπικού, των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης που προσφέρονται από τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Προγράμματα  τα οποία στηρίζονται στην εντατική ψυχοκοινωνική θεραπεία, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων και έχουν στόχο την απεξάρτηση των χρηστών από όλες τις ουσίες και την πλήρη κοινωνική επανένταξή τους, σε συνδυασμό με την χορήγηση υποκατάστατων στις ιδιαίτερες περιπτώσεις εξαρτημένων που κρίνεται ότι απαιτείται τέτοια θεραπεία. Επεσήμανε οτι η κατεύθυνση της ΕΕ είναι να αντιμετωπίζεται η τοξικοεξάρτηση σαν χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος κάτι που επιστημονικά είναι λάθος και κρύβει τα κοινωνικά αίτια του φαινομένου, κατεύθυνση την οποία στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής.

Ο Αλέκος Μαρινάκης κάλεσε τους εργαζόμενους αυτών των οργανισμών, τις οικογένειες των εξαρτημένων αλλά και κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που έχει καθαρές θέσεις για το θέμα των ναρκωτικών, που στηρίζει σταθερά τα “στεγνά” προγράμματα και το δείχνει έμπρακτα. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Πολεμάμε, παλεύουμε για να ανατρέψουμε τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης. Και οι αιτίες δε χωρίζονται σε σκληρές και μαλακές. Γιατί είναι το ίδιο σύστημα που γεννά την ανασφάλεια, την ανεργία και όλα όσα δυσκολεύουν τη ζωή μας. Οι κομμουνιστές δε λέμε πολλά λόγια. Αγωνιζόμαστε για μια άλλη κοινωνία, μια άλλη εξουσία, λαϊκή».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...