Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Αλικιανό, Βατόλακο, Σκινέ, Φουρνέ και Μεσκλά

Date:

Στις περιοχές Αλικιανός, Βατόλακος, Σκινές, Φουρνές και Μεσκλά περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχης Κρήτης, τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων και τον Μανώλη Νταγκουνάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Κατά την περιοδεία συναντήθηκαν με ομάδα παραγωγών εσπεριδοειδών και αναφέρθηκαν στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται στο εισόδημα και τη ζωή τους, με τα απούλητα ή με τις εξευτελιστικές  τιμές των προϊόντων τους να μην τους επιτρέπουν να διασφαλίσουν ούτε τις βασικές ανάγκες γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Τόνισαν παράλληλα ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στην καταστροφική ΚΑΠ, που με την απελευθέρωση της διακίνησης αγροτικών προϊόντων, συρρίκνωσε και κατέστρεψε βασικές καλλιέργειες και γενικότερα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι απαιτείται οργάνωση και  συντονισμός της πάλης της φτωχής αγροτιάς απέναντι στην αντιαγροτική επίθεση, διεκδικώντας τη λήψη και εφαρμογή μέτρων προστασίας του αγροτικού εισοδήματος και της εγχώριας παραγωγής.

Συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα με το νερό,  και ότι με πρόσχημα την κάλυψη των ελλειμμάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχειρηματική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Τέλος κάλεσαν τους κατοίκους των περιοχών να βγάλουν συμπεράσματα από τη δική τους πείρα πάνω στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά και μετατρέπει το νερό από αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα και να κάνουν το ΚΚΕ ισχυρό παντού στην Περιφέρεια και στους Δήμους, στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, στο δρόμο ενός πολύμορφου αγώνα. Τώρα χρειάζεται οργάνωση, ανασύνταξη, αγωνιστική απάντηση, λαϊκή συμμαχία εργατών, αυταπασχολουμένων, αγροτών, νέων, γυναικών ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους

Περιοδεία υποψηφίων σε σχολεία της πόλης

Περιοδεία πραγματοποίησε σε σχολεία της πόλης των Χανίων κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ο Αλέκος Μαρινάκης συνάντησε τους καθηγητές και συζήτησε μαζί τους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τις κινητοποιήσεις στις οποίες βρίσκονται αυτή την περίοδο οι εκπαιδευτικοί ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Την κουβέντα μονοπώλησαν οι τελευταίες εξελίξεις με την αξιολόγηση, στόχος της οποίας δεν είναι η βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά ο ακόμα πιο ασφυκτικός έλεγχος των εκπαιδευτικών ώστε να προετοιμάζουν από μικρή ηλικία τους μαθητές να γίνουν οι αυριανοί φθηνοί εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα. Ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε ότι η αξιολόγηση είναι ευρωπαϊκή επιταγή, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ και χρειάζεται συνολική αντιπαράθεση με αυτήν. Να σταθούν αγωνιστικά και συλλογικά συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, τη στάση αυτή να κρατήσουν και στην κάλπη. Να συνυπολογίσουν όλα τα προβλήματα που διαχρονικά κάνουν αδύνατη την εκπαιδευτική διαδικασία, την υποχρηματοδότηση, τις μειώσεις στους μισθούς, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις εκατοντάδες απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες αλλά και αυτές που έρχονται από την αξιολόγηση.

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε για αυτά που σήμερα αντιμετωπίζει ο χώρος της Εκπαίδευσης, δίνει τη μάχη απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα αξιοποιώντας όλα τα μέσα που έχει, στο κίνημα, μέσα και έξω από τη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες. Οι εκπαιδευτικοί σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνοι τους, είναι κομβικής σημασίας η επίτευξη της κοινωνικής συμμαχίας -γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών- και μέσα στο σχολείο, που θα βάλει στο προσκήνιο τις μορφωτικές ανάγκες του λαού, θα αντιπαλέψει το “νέο σχολείο” της αγοράς και τη στρατηγική της ΕΕ στο σύνολό της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...