Περιοδεία Μαρινάκη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Date:

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 18 Μαρτίου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους εντοπίστηκαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας καθώς έχει καταργηθεί το δικαίωμα της σταθερής εργασίας με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εργαζομένων να εναλλάσσονται μέσω των 5μηνων προγραμμάτων.

Ο Αλέκος Μαρινάκης εξέφρασε την ανησυχία για το γεγονός ότι έχει ανοίξει ο δρόμος σε ιδιώτες εργολάβους να πραγματοποιούν τον έλεγχο των τεχνικών έργων, όπου αφενός άλλη μια παρεχόμενη υπηρεσία ιδιωτικοποιείται και αφετέρου τίθεται σε αμφιβολία η ποιότητα του ελέγχου αυτού.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι ανησυχητικές εξελίξεις στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση αλλά και ευρύτερα του χώρου του Δημοσίου με τις χιλιάδες απολύσεις που δρομολογούνται. Όπως επισήμανε ο Αλέκος Μαρινάκης: «Στο τέλος αυτής της βδομάδας λήγει η περίοδος της οκτάμηνης διαθεσιμότητας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο (σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, κ.ά.). Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς απολύονται καθώς δεν έχει προβλεφθεί η μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία. Την ίδια τύχη θα έχουν κι άλλοι χιλιάδες εργαζόμενοι τους επόμενους δύο μήνες, καθώς εντάχθηκαν αργότερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το μήνυμα είναι ένα: Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ήδη τροπολογία στη Βουλή, θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, μέσα στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, να μην περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου κρύβουν ότι οι διαθεσιμότητες αυτές αποτελούν φυσικό επακόλουθο της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αντικατάστασης της σταθερής δουλειάς με ελαστικές και πρόσκαιρες σχέσεις εργασίας, ότι δηλαδή αποτελούν συστατικό στοιχείο της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής.

Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν τις ευθύνες των αρχών τις τοπικής διοίκησης που στήριξαν και στηρίζουν το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, η οποία αντικαθίσταται από φθηνότερο, ευέλικτο και προσωρινό εργατικό δυναμικό.»

Τέλος κάλεσε στην στήριξη της αυριανής απεργίας και σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...