Πετούν στο δρόμο, άμεσα, τους 13 εργαζόμενους στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Date:

Ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους … μέσω e-mail – Με συνοπτικές διαδικασίες τους δείχνουν την έξοδο

Την έξοδο και, μάλιστα, με συνοπτικές διαδικασίες βλέπουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι μετά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, μετατάχθηκαν στο ΙΚΑ. Οι 13 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ηρακλείου – 8 στο περιφερειακό τμήμα, 2 στη Χερσόνησο, 2 στη Ν.Αλικαρνασσό και έναν στην Ιεράπετρα και συνολικά 500 σε όλη την Ελλάδα – που εδώ και δύο μήνες διεκδικούν με νύχια και με δόντια τη δουλειά που κατέκτησαν μέσω του ΑΣΕΠ και για την οποία είχαν λάβει καθησυχαστικές πολιτικές διαβεβαιώσεις, έλαβαν σήμερα τις απολύσεις τους … μέσω e-mail. (σ.σ. πριν λίγες ημέρες οι διοικητικοί προϊστάμενοι είχαν λάβει εξώδικα για τη διατήρηση των 13 στα πόστα τους.
Η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού από την Αθήνα κοινοποίησε στους εργαζόμενους της απολύσης τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με το άρθρο 95 του Συντάγματος, περί συμμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης επί των δικαστικών αποφάσεων, καλείστε από 6 Φεβρουαρίου 2013 να αποχωρήσετε από την υπηρεσία”.

Στο ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι στο οποίο βρίσκονται, σήμερα, σε απεργία, επικρατεί έντονη αναταραχή και αγωνία για το μέλλον των συναδέλφων τους…

Δήλωση του Δ. Στρατούλη

Παρόλο που για περισσότερους από τρεις μήνες η Κυβέρνηση καθησύχαζε τους 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ που προσελήφθησαν βάσει της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 ότι δεν θα απολυθούν, παρόλο που όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει στη Βουλή ότι συμφωνούν στην εύρεση λύσης για την παραμονή τους στο ΙΚΑ, παρόλο που έχει καταστεί σαφές ότι θα καταστραφούν 500 οικογένειες, αλλά και θα καταρρεύσουν οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ από την αποχώρησή τους, έγινε γνωστό σήμερα ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ κοινοποιεί απολύσεις μέσω email!

Θυμίζουμε στους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι οι υπάλληλοι αυτοί, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ,  κλήθηκαν να υπηρετήσουν στο ΙΚΑ, άφησαν τις προηγούμενες εργασίες τους, σε πολλές περιπτώσεις μετακόμισαν με τις οικογένειές τους, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νευραλγικές υπηρεσίες του ΙΚΑ τα τελευταία 2 χρόνια. Θυμίζουμε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε τροπολογία για τη εύρεση δίκαιης λύσης ώστε να μην απειλείται με διάλυση το ΙΚΑ, ιδίως οι υπηρεσίες απονομής συντάξεων, αλλά οι δυο συναρμόδιοι Υπουργοί δεν την έκαναν αποδεκτή, δηλώνοντας ότι τα αρμόδια Υπουργεία και η Διοίκηση βρίσκονται σε συνεργασία για την επίλυση του θέματος, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τους αγώνες, μέσα και έξω από τη Βουλή, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, δηλαδή την παραμονή των υπαλλήλων της 9Κ στο ΙΚΑ, προκειμένου πρωτίστως να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση εκατομυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές και τη διάλυση των δομών του ΙΚΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...