«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια για το βιολογικό στο δήμο Αποκόρωνα με προϋπολογισμό 11,6 εκ. ευρώ

Date:

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του δήμου Αποκόρωνα, αλλά και ευρύτερα στη ΠΕ Χανίων, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την κατασκευή βιολογικού αποχετευτικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή που χρηματοδοτείται  με 11,6 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013.
Χθες στην Περιφέρεια σε σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης, με την συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Μιχελογιάννη, των αντιδημάρχων Νίκου Κοκολάκη, Ιωσήφ Σταυρουλάκη, Βαγγέλη Ζυβραγκουδάκη ανακοίνωσαν την διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου για την κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης νερού στις περιοχές Φονές, και Κόκκινο Χωριό. Το έργο είναι ενταγμένο στα ΟΣΑΠΥ με χρηματοδότηση 1,43 εκ. ευρώ.

«Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, όταν υπάρχει συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, πετυχαίνουμε στόχους. Αυτό το μεγάλο το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, ο βιολογικός, που αφορά την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα βρίσκεται πλέον σε φάση δημοπράτησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Επίσης, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί η έγκριση για το εργοστάσιο, ενώ το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο δίμηνο.

Αναφορικά με τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «οι παρεμβάσεις συνεχίζονται κανονικά και πρώτη φορά ένα τέτοιο μεγάλο πρόγραμμα υλοποιείται για την ενδοχώρα του νησιού. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι 154 έργα σε όλη την Κρήτη που αφορούν την ενδοχώρα της Κρήτης με προϋπολογισμό 62,5 εκ. ευρώ βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης ή υλοποίησης και «ανοίγουν» την πόρτα για την νέα αρχιτεκτονική της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020».

Από την πλευρά το δήμαρχος Αποκόρωνα Γρηγόρης Μαρκάκης επεσήμανε για το βιολογικό ότι «το έργο αυτό αποτελούσε ένα μεγάλο στόχο για το δήμο, πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό πυλώνα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημοπράτηση του, καταρχήν τα δίκτυα με προϋπολογισμό 11,5 εκ. ευρώ, μαζί με τον υποθαλάσσιο αγωγό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων».

Ο κ. Μαρκάκης ευχαριστώντας τέλος τον Περιφερειάρχη σημείωσε:  «Μεγάλα έργα προχωράνε, υπήρχε και υπάρχει άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια. Επίσης δημοπρατείται το έργο κατασκευής δεξαμενών αποθήκευσης νερού ύψους 1,4 εκ. ευρώ από τα ΟΣΑΠΥ, μια μεγάλη κατάκτηση Περιφέρειας Κρήτης και δήμου. Το έργο αφορά δυο δεξαμενές στις περιοχές Φονέ και Κόκκινο Χωριό».

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής δήλωσε για την δημοπράτηση των έργων, ότι, «εκτός από την μεγάλη αναπτυξιακή σημασία τους, πρέπει να τονιστεί ότι αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών ενώ προστατεύει το χερσαίο, παράκτιο αλλά και θαλάσσιο περιβάλλον μιας περιοχής με μεγάλη οικολογική αξία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...