Σήμερα η πρώτη μέρα του φεστιβάλ Chania Rock Festival! Όλες οι λεπτομέρειες | Βίντεο

Date:

Πληθαίνουν οι αναφορές από μέσα ενημέρωσης της Αθήνας αλλά και του εξωτερικού για επικείμενο ισχυρότατο “metal” σεισμό στα Χανιά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται, το σεισμό θα προκαλέσουν πασίγνωστα ονόματα της μέταλ σκηνής που για 12η συνεχή χρονιά θα συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ροκ και μέταλ μουσικής στη νότια Ευρώπη.

To μεγάλο γεγονός των Χανίων το 2017 έφερε θεατές από 22 χώρες  στον Προμαχώνα San Salvatore. Για να δουν από κοντά τους hard rock heroes του Chania Rock Festival.

Το φεστιβάλ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες φεστιβαλικές διοργανώσεις της Αθήνας, οι οποίες αρκετές φορές ότι έχουν απωλέσει τον καθαρόαιμο χαρακτήρα τους.

Πολλά διάσημα συγκροτήματα έχουν παρελάσει από το billing του CRF όλα αυτά τα χρόνια, από διάφορες πόλεις του κόσμου. Τα ονόματα μιλούν από μόνα τους: Blind Guardian και Kreator, Therapy?, W.A.S.P, Paradise Lost, Anathema αλλά κι εγχώρια ονόματα όπως οι Γιάννης Αγγελάκας, Ψαραντώνης, Last Drive, Rotting Christ, Planet Of Zeus, Nightstalker κ.ά.

Στο φετινό φεστιβάλ το λόγο θα έχουν σπουδαία ονόματα όπως οι Πορτογάλοι, dark/gothic metallers, Moonspell που καθοδηγούνται από τον Fernando Ribeiro.

H αρχή γίνεται σήμερα στις 5 το απόγευμα όπως πάντα στον Προμαχώνα San Salvatore με Perfect Mess, Gravestone, Rock ‘n’ Roll Children, Moonspell και SepticFlesh και θα συνεχιστεί το Σάββατο με Adaeis, Asphodelia, Looking for Medusa, HEAT, Dirkschneider

Πριν αναφερθούμε λοιπόν στο πλούσιο line up του φετινού φεστιβάλ, αξίζει να σημειώσουμε ότι το κρητικό rock event το οποίο για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του το 2002 έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση μουσικού τουρισμού, καθώς έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας όσο και ξένοι τουρίστες συμπεριλαμβάνουν το φεστιβάλ στον προγραμματισμό των διακοπών τους, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των διοργανωτών (αν και έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε) να γίνει η χώρα μας -επιτέλους- πόλος έλξης μουσικού τουρισμού.

Μέχρι και στο wikipedia έχουν φτιάξει λήμμα για να αναφέρουν την ιστορία του!

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα και ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα τα ονόματα που θα ανέβουν στη σκηνή του φετινού φεστιβάλ το διήμερο 29-30 Ιουνίου.

Την αυλαία του φετινού Chania Rock Festival ( Παρασκευή 29 Ιουνίου), θα ανοίξουν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Moonspell οι οποίοι ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του φεστιβάλ. Οι Πορτογάλοι dark/gothic metallers, με frontman τον Fernando Ribeiro έχουν αποδείξει πολλές φορές την αγάπη που τρέφουν για τους έλληνες οπαδούς τους, καθώς και τις στενές σχέσεις που διατηρούν με αρκετά εγχώρια σχήματα. Η απογείωση του γκρουπ έγινε με το άλμπουμ «Irreligious» που τους καθιέρωσε στην καρδιά του gothic και metal κοινού με τραγούδια όπως το «Opium» και το «Full moon madness».

Την ίδια μέρα θα παίξουν και οι έλληνες Rock ‘N’ Roll Childern, ένα tribute γκρουπ που διασκευάζει με πάθος τραγούδια του μεγάλου Ronnie James Dio. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα ξεκίνησε ως ένα σχήμα διασκευών που έκανε φιλανθρωπικές συναυλίες από το 2011 (συνεχίζοντας ακάθεκτοι), κοντά στην ημερομηνία θανάτου του Dio.

Στο line up της Παρασκευής και οι ιταλοί technical death metallers, Gravestone, οι συμπατριώτες μας, Perfect Mess και oι headliners της Παρασκευής, Septicflesh οι οποιοι θα κλείσουν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ με το συμφωνικό, ακραίο metal τους, που έχει κατακτήσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την επανασύνδεσή τους πριν από 10 χρόνια. Η ιστορία του σχήματος, ξεκινά πολλά χρόνια πίσω, όταν ήταν ένα από τα πρώτα heavy metal σχήματα από την Ελλάδα που υπέγραψε συμβόλαιο με ξένη εταιρία, τη Γαλλική Holy Records, από όπου κυκλοφόρησαν τις πρώτες, πιο doom/death δουλειές τους, μέχρι και το «Revolution DNA». Το «Sumerian daemons», από την ολλανδική Hammerheart σηματοδότησε την προσωρινή διάλυσή τους, ενώ η επιστροφή έγινε, με το «Communion» του 2008, σε μία ακόμη γαλλική εταιρία, τη Season Of Mist. Το γκρουπ έχει πραγματοποιήσει παγκόσμιες περιοδείες σε θέση headliner και έχει λάβει διεθνή αναγνώριση από τον Τύπο και το κοινό.

H δεύτερη ημέρα του metal «σεισμού» συνεχίζεται το Σάββατο 30 Ιουνίου με headliners τους Dirkschneider, το γκρουπ με το οποίο περιοδεύει ο θρυλικός, πρώην τραγουδιστής των Accept, Udo Dirkschneider. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι τους Accept θα τους απολαύσουμε φέτος στην Αθήνα, στη σκηνή του Rockwave Festival στις 19 Ιουλίου. ο Udo περιοδεύει με τους Dirkschneider παίζοντας για τελευταία φορά τραγούδια των Accept, έτσι στα Χανιά θα ακουστούν ύμνοι του heavy metal, όπως: «Princess of the dawn», «Balls to the wall», «Restless and wild», «Metal heart», «Fast as a shark», και άλλα.

Την ίδια μέρα ελληνικό και ξένο κοινό θα απολαύσει για πρώτη φορά στη χώρα μας τους Σουηδούς H.E.A.T., ένα συναυλιακό απωθημένο όλων των ελλήνων φίλων της hard rock μουσικής. Οι Σουηδοί, ιδρύθηκαν το 2007 και από το ομώνυμο ντεμπούτο τους την αμέσως επόμενη χρονιά, έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Το 2009, έκαναν το μεγάλο breakthrough, φτάνοντας στον τελικό για τη σουηδική υποψηφιότητα στη Eurovision, με τη μεγαλύτερη –ίσως- επιτυχία τους, το «1000 miles» και βγήκαν περιοδεία με τους EDGUY. Ως επακόλουθο αυτής της περιοδείας, ήρθε και η guest συμμετοχή του τραγουδιστή των EDGUY, Tobias Sammet, στο τραγούδι «Black night», στο άλμπουμ «Freedom rock» του 2010.

Το line up της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ συμπληρώνει το γαλλικό συγκρότημα  Looking For Medusa, οι ιταλοί dark symphonic metallers, Asphodelia και η ροκ μπάντα από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ανοίγει και τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, ΑΔΑΕΙΣ.

Πληροφορίες:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00
Εισιτήρια για το φεστιβάλ μπορείτε να προμηθεύεστε από το παρακάτω link:
https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets.
Εarly-bird vouchers 2ημέρου από επιλεγμένα σημεία προπώλησης στην τιμή των 45 ευρώ. Τα vouchers είναι περιορισμένα και θα διατίθενται στα εξής σημεία:
No Remorse Records (Αθήνα)
Sirens Records (Αθήνα)
Nathan’s Saloon (Αθήνα)
Avalon Rock & Metal Cafe Chania (Χανιά)
Monsterville Chania (Χανιά)
Route 66 Heraklion Crete (Ηράκλειο)
Dark Tales (Ηράκλειο)
Πολυτεχνειο καφε μπαρ (Ηράκλειο)
Chaplinspubcafe (Ρέθυμνο)
Beatnik Rock Bar – Rethymno (Ρέθυμνο)
The Nephilim Metal Musicstore (Θεσσαλονίκη)
GoldPhoenix Tattoo Studio (Ιεράπετρα)
Yannis Rock and Blues Bar (Άγιος Νικόλαος)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...