Πώς ο Κρητικός μαϊμού δεσπότης αυτοχειροτονήθηκε ‘μητροπολίτης Ευρώπης’

Date:

Ο Ιλαρίωνας ισχυρίζεται πως όταν αποφάσισε να φορέσει ράσα έπρεπε να επιλέξει να θα υπηρετήσει την Ελλαδική Εκκλησία ή θα είναι ελεύθερος κληρικός. Αναφέρει πως κάποιοι του κάνουν πόλεμο και τον απειλούν με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου

Ο “Ιλαρίων” (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), που κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το “ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια” στη Νέα Μάκρη Αττικής, αλλά έχει καταφέρει να τον ακολουθούν ως… οπαδοί οι Κρητικοί πιστοί του, που υποστηρίζουν ότι στις συνάξεις τις οποίες οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει θαύματα.

Οι εμφανίσεις του κατάξανθου αυτοαποκαλούμενου “ιεράρχη” έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής Εκκλησίας, εκ μέρους της οποίας ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης χαρακτήρισε θρασύτατη τη συμπεριφορά του και έκανε λόγο για παραβίαση κάθε κανόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Έχει θράσος να βρίσκεται στον τόπο όπου υπάρχει ένας μητροπολίτης, ένας Αρχιεπίσκοπος, να χρησιμοποιεί τον τίτλο του και να παρουσιάζεται ως κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας” είπε έξαλλος στην εφημερίδα “Espresso” και συνέχισε:

“Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος που περιφέρεται στην Κρήτη δεν έχει καμία σχέση με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι άνθρωποι, αφού πλέον ξέρουν ποιος είναι, αναλαμβάνουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου για τις όποιες προσεγγίσεις και σχέσεις με το συγκεκριμένο πρόσωπο”.

Ο πρωτοσύγκελος τόνισε, επίσης, ότι ο “Ιλαρίων” δεν έχει προσκομίσει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ποιος είναι:

“Δεν έχει εμφανιστεί στην Αρχιεπισκοπή, δεν τον γνωρίζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, δεν έχουμε ενημέρωση από κάποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία. Σημαίνει ότι αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τα μόνα στοιχεία που ήρθαν σε μας είναι κυρίως από καταγγελίες που προσκόμισαν πιστοί, είτε από γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσα από συναντήσεις που είχαν, στις οποίες άκουσαν ότι κάποιος γέροντας θα μιλήσει και θα “σταυρώσει” κ.λπ.”.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης τον χαρακτήρισε εκπρόσωπο μιας ανύπαρκτης Εκκλησίας: “Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται “μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α’, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης, και πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης”.

Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους “σταυρώσει” και δήθεν να τους θεραπεύσει. Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας”.

Κάνει λόγο για απειλές

Η “Espresso” επικοινώνησε με το “ησυχαστήριο” της Νέας Μάκρης, εκπρόσωπος του οποίου έκανε λόγο για καταιγισμό “εκβιασμών που δέχτηκε ο σεβασμιότατος στην Κρήτη”:

“Έχει επιληφθεί το νομικό τμήμα του σεβασμιοτάτου, οπότε θα περιμένετε απαντήσεις σύντομα μέσω του νομικού μας τμήματος. (Ο Ιλαρίων) δέχτηκε αρκετούς εκβιασμούς στην Κρήτη και άλλα πράγματα τα οποία έχουν συμβεί και τα οποία είναι παράγωγα κάποιων γεγονότων που ξεκίνησαν στην Κρήτη”.

“Ένας νέος κύκλος επαφών μου ξεκίνησε σήμερα με εκπροσώπους από την Ευρωβουλή και γνωστούς πολιτικούς στην Ελλάδα. Πάντα με γνώμονα την έγκαιρη ενημέρωσή μου και κατά επέκταση όλων των πιστών και φίλων της ελληνορωσικής αδελφότητας (…) Αποκορύφωμα, οι επαφές με επιφανείς οικονομολόγους και εκλεγμένους βουλευτές ανά την Ευρώπη. Δεν θα κρύψω την ανησυχία μου για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την ευρωπαϊκή μας πορεία” έγραφε πριν από λίγες ημέρες ο “σταρ” Ιλαρίωνας στον λογαριασμό του στο Facebook.

Την περασμένη Πέμπτη ενημέρωνε μέσω διαδικτύου ότι θα παραταθεί η επίσκεψή του στην Κρήτη, ωστόσο θα επέστρεφε με μια… έκπληξη: “Η παράκληση του αγίου Γεωργίου μεταφέρεται ένα Σάββατο αργότερα. Σας θέλω όλους δίπλα μας στην “Παναγία Θεραπεύτρια”! Θα ακολουθήσει δεξίωση στο κτήμα μας, μετά την ευλογία, όπου θα εορτάσουμε την επιστροφή μου”

Με γραφείο στο Κολωνάκι

Τις περισσότερες φορές ο “Ιλαρίων”, ο οποίος αυτές τις ημέρες “διαφημίζει” και το νέο γραφείο του στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, καλεί τον κόσμο να προλάβει να κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει ή προκειμένου να συμμετέχει σε “θεραπεία πόνου”: “Στην Ελούντα θα δέχομαι μόνο κατόπιν ραντεβού, λόγω των περιορισμένων ημερών και προκαθορισμένων συναντήσεων με πιστούς και γνωστές προσωπικότητες της Κρήτης”!

Άλλη φορά έγραψε: “Σε λίγο ξεκινά το μάθημα -θεραπεία πόνου. Άλλη μια ιερή στιγμή στο πνευματικό κέντρο “Απόστολος Παύλος”.Ο κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης, πριν βάλει τα ράσα είχε εταιρία διακόσμησης εσωτερικών χώρων. “Ενοχλήθηκαν, γιατί είδαν φωτογραφίες που έβαλα με επώνυμους Κρητικούς όταν πήγα στην Κρήτη. Δέχθηκα μηνύματα στο κινητό μου και το facebook, όπως και αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που οι προθέσεις τους ήταν να με πιάσουν κάπου και να δημιουργήσουν σκάνδαλο, δεν τα κατάφεραν όμως, αν και σε δύο τρεις απάντησα ότι «ο Θεός είναι συγχώρεση αν μετανοήσεις” αναφέρει ο “Ιλαρίωνας” όπως γράφει η Espresso.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναφορικά με την οικειοποίηση του, ανύπαρκτου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τίτλου του “μητροπολίτη Ευρώπης”, ισχυρίζεται πως όταν αποφάσισε να φορέσει ράσα έπρεπε να επιλέξει να θα υπηρετήσει την Ελλαδική Εκκλησία ή θα είναι ελεύθερος κληρικός. “Υπάρχουν δύο ημερολόγια, το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό. Το Γρηγοριανό είναι το νέο που εκπροσωπεί την Ελλαδική Εκκλησία, και το παλαιό Ιουλιανό-ρώσικο ημερολόγια είναι αυτό που ακολουθούν όσοι δεν θέλουν να ενταχθούν στην Ελλαδική Εκκλησία. Εγώ αποφάσισα να είμαι ελεύθερος κληρικός να λειτουργήσω με το Ιουλιανό ημερολόγιο, λόγω των καταβολών μου και της εμπειρίας μου στη Ρωσία, όπου έζησα περισσότερο από έναν χρόνο”.

Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι “δεν είμαι αλήτης” ενώ αρνείται ότι θεραπεύει και ότι είναι θαυματουργός όπως θεωρούσαν οι πιστοί του που τον ακολουθούν ως οπαδοί.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...