Π.Α.ΜΕ. ν. Χανίων: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει πυροσβέστες ή υπάλληλους των δήμων να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας

Date:

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας ν. Χανίων καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας.

Αναφέρονται τα εξής:

Παράλληλα με την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθούνται μια σειρά μέτρα που στόχο έχουν τη μεταφορά ευθύνης της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από το κράτος στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, τη μετατροπή των εργαζομένων σε φτηνούς και ευέλικτους και την προώθηση “τζάμπα” εργασίας μέσω εθελοντισμού.

Συγκεκριμένα, στο “παράλληλο πρόγραμμα” που τόσο διαφημίζει η κυβέρνηση, προβλέπεται η μεταφορά στην Τοπική Διοίκηση του λειτουργικού κόστους των δημόσιων μονάδων Υγείας με πρόσχημα την πρόταση αυτοδιοίκητων παραγόντων να συνεισφέρουν οικονομικά στις υγειονομικές μονάδες. Οι Δήμοι δηλαδή που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν εγκαίρως τους εργαζόμενούς τους, που απολύουν συμβασιούχους, θα βρουν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας..Πρόκειται για εμπαιγμό!

Το υπουργείο Υγείας βρίσκει άλλη μια αφορμή να ξεφορτωθεί την ευθύνη λειτουργίας και χρηματοδότησης των υγειονομικών μονάδων που είναι η κατεύθυνση της Ε.Ε. ,να περιοριστούν οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την παροχή δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας, πολιτική που ενσωματώνει και ο «Καλλικράτης».                               Δηλαδή το κόστος αυτό θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση δημοτικών τελών, όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται. Σήμερα ξεκινούν από το  πετρέλαιο στα Κέντρα Υγείας για παράδειγμα, αύριο θα είναι η πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας, η προμήθεια υλικών και φαρμάκων κλπ.Τέτοια εμπειρία υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με πολύ χειρότερους όρους. Το γεγονός ότι τέτοια μέτρα εντάσσονται σ’ αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει «παράλληλο πρόγραμμα», επαληθεύει ότι μόνο «παράλληλο» δεν είναι, αφού περιέχει ρυθμίσεις απόλυτα ενταγμένες στη φιλοσοφία του μνημονίου.

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία βάζει  πυροσβέστες ή υπάλληλους των δήμων να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στις περιοχές όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό τους. Αποτελεί πρόκληση για το λαό των απομακρυσμένων περιοχών του νομού, είναι άκρως επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή τους. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων είναι διασώστες εκπαιδευμένοι από τη διετή σχολή του ΕΚΑΒ για να χειρίζονται έγκαιρα και με ασφάλεια επείγοντα περιστατικά στον τόπο που αυτά συμβαίνουν και κατά τη μεταφορά τους στη μονάδα Υγείας.                       Αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οποιονδήποτε, με το κριτήριο ότι έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και στην καλύτερη περίπτωση, κάποια ταχύρρυθμη εκπαίδευση. Έτσι γυρνάμε σε επίπεδο υπηρεσιών προ εικοσαετίας  με επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς.

Με αυτόν τον τρόπο και με..εθελοντές σκοπεύει η συγκυβέρνηση να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις των δημόσιων μονάδων Υγείας και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας. Με τη συνεχή μείωση του προσωπικού, την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων για την “αλληλοσυμπλήρωση” του μειωμένου προσωπικού και μέσων, αλλά και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών θέσεων, μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ΔΥΠΕ θέλει να καταστήσει τους εργαζομένους υπευθύνους για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας ανακοινώνοντας πραγματοποίηση έρευνας για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Προσπαθεί να συγκαλύψει την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στη Δημόσια Υγεία λόγω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων με τηλεφωνικά ερωτήματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο της Υγείας, τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για:

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει πλήρως τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Η ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει.

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τείχος,                                            ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δεν θα αναχαιτιστεί!

Προετοιμαζόμαστε για  48ωρη απεργία σε περίπτωση κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή                                                               το νομοσχέδιο εκτρώμα για το ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...