Ρέθυμνο:Αρχίζουν τα έργα στην παραλία – Σε αναμονή και για το ενετικό λιμάνι

Date:

Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, προγραμματίζεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα στην πόλη του Ρεθύμνου. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της ανάπλασης του χερσαίου τμήματος του παραλιακού μετώπου που θα δώσει άλλη όψη και θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, το λιμενικό ταμείο βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης που θα λάβει από τον περιφερειάρχη Κρήτης για την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και του έργου της αποκατάστασης του υποθαλάσσιου τμήματος του ενετικού λιμανιού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ όπως προκύπτει υπάρχουν βαθιές σπηλαιώσεις σε όλο το μήκος του ενετικού λιμένα, ακόμα και στο υποθαλάσσιο τμήμα του φάρου.

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, όπως όλα δείχνουν και με βάση την ενημέρωση που έχει η διοίκηση του λιμενικού ταμείου αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος στην παραλία της πόλης του Ρεθύμνου ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης της περιοχής. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση του έργου που εκτείνεται από το “Δελφίνι” μέχρι και το ενετικό λιμάνι και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ.

Το έργο εκτιμάται ότι θα παραδοθεί πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ενός  ξύλινου διαδρόμου στο αμμώδες τμήμα της παραλίας, την επίστρωση του δρόμου με διαφορετικό υλικό, την κατασκευή καθιστικών και παρτεριών, ενώ παράλληλα ο δρόμος θα στενέψει κατά 1,5 μέτρο.

Εν τω μεταξύ, από μέρα σε μέρα περιμένει η διοίκηση του λιμενικού ταμείου την απάντηση του Σταύρου Αρναουτάκη σχετικά με την ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου της αποκατάστασης του υποθαλάσσιου τμήματος στην περιοχή του ενετικού λιμανιού.

Ο Μίνως Αλεφαντινός τους τελευταίους μήνες είχε επιδοθεί σε ένα δύσκολο αγώνα δρόμου για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, αλλά και για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις και έτσι τώρα αυτό που εκκρεμεί είναι να βρεθούν τα χρήματα για να υλοποιηθεί το έργο που θα συμβάλλει στην διάσωση του υποθαλάσσιου τμήματος του ενετικού λιμανιού.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ όπως προκύπτει έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν βαθιές σπηλαιώσεις σε όλο το μήκος του ενετικού λιμένα, ακόμα και στο υποθαλάσσιο τμήμα του φάρου.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...