Ρέθυμνο: Τους έφυγε μέσα από τα χέρια… Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα

Date:

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου όταν απέδρασε ένας νεαρός Πακιστανός, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στα κρατητήρια. Ο νεαρός αλλοδαπός με τις χειροπέδες στα χέρια έσπρωξε τον αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας, για να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα στα νότια του νομού και συγκεκριμένα στον Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείου. Ωστόσο, με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου διετάχθη η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος του αστυνομικού που μετέφερε τον αλλοδαπό.
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οδηγήθηκε η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, όταν ένας νεαρός Πακιστανός απέδρασε μέσα από τα χέρια ενός αστυνομικού στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί το πρωί, μιας και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή για υποθέσεις πώλησης πλαστών CD. Τις μεσημεριανές ώρες ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και όταν πλέον επέστρεφε στα κρατητήρια, τότε θεώρησε σκόπιμο να αποδράσει. Έτσι, την ώρα που ο αστυνομικός τον μετέφερε από το περιπολικό προς την είσοδο του αστυνομικού τμήματος, τότε ο νεαρός άνδρας τον έσπρωξε με δύναμη και κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου σύσσωμη η αστυνομική διεύθυνση κινητοποιήθηκε όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, αφού ο νεαρός αλλοδαπός έγινε καπνός με τις χειροπέδες στα χέρια. Όμως αρκετές ώρες αργότερα ένστολοι που “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή τον εντόπισαν στον Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείου και έτσι του έβαλαν και πάλι χειροπέδες οδηγώντας τον στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα ο Πακιστανός είχε καταφέρει να κόψει τις χειροπέδες και μάλιστα είχε βρει και μεταφορικό μέσο για να φτάσει στον Πλακιά με την ελπίδα ότι θα γλίτωνε μια και καλή από τους αστυνομικούς. Έτσι, πέρα από την κατηγορία για την πώληση πλαστών CD, τώρα αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απόδρασης, με αποτέλεσμα να πρέπει να οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα.

Σε ότι αφορά στον αστυνομικό που του ξέφυγε μέσα από τα χέρια, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, όμως δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, την ίδια στιγμή που με εντολή του αστυνομικού διευθυντή, Παντελή Μουρτζανού έχει διαταχθεί η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την υπόθεση.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...