Σεμινάριο για το νερό για εκπαιδευτικούς των Χανίων το Σάββατο 9 Μαρτίου

Date:

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, συνδιοράνώσε με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. και Δ.Ε. Χανίων και τον ΟΑΔΥΚ, Σεμινάριο για 50 εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στον Κεφαλά Αποκορώνου, με τίτλο:«Μαθαίνοντας για το νερό»Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια του Δικτύου «Υγροτροποποιώ τη Συμπεριφορά μου» στο οποίο συμμετέχει το ΚΠΕ Βάμου.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για το νερό, η στήριξή τους στην υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με το νερό.

Στη διάρκεια του Σεμιναρίου έγιναν εισηγήσεις από τον Κώστα Βοζινάκη από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για το Υδατικό Δυναμικό των Χανίων και τη διαχείρισή του, από τη χημικό Βούλα Μάρακα από τη ΔΕΥΑΧ για την Ποιότητα του πόσιμου νερού των Χανίων, από το διευθυντή του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Κώστα Χαρτζουλάκη για το Νερό στη Γεωργία, από την Ουρανία Τζωράκη από το Πολυτεχνείο Κρήτης για τα Σχέδια Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και από το Μάρκο Πατρελάκη του ΟΑΔΥΚ που παρουσίασε τα Έργα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του ΟΑΔΥΚ. Χαιρετισμός έγινε από το Γενικό Διευθυντή του ΟΑΔΥΚ Γιάννη Μπατζέλη, ενώ η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Βάμου παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου και ο Νίκος Βακόνδιος από την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό «Ταραγμένα νερά – το νερό ως προϋπόθεση ανάπτυξης» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια διεθνούς προγράμματος.

Το Σεμινάριο έληξε με εκπαιδευτικά παιχνίδια για το νερό, στην αυλή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Κεφαλά.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ

 Ποντικάκης Φώτιος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...