Σκέψεις ως προοίμιο συννενόησης μεταξύ των διάσπαρτων αριστερών – αντιμνημονιακών – αντικαπιταλιστικών δυνάμεων και κινημάτων, ή όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζονται

Date:

Του Νίκου Τζάρα

Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπήρξε ανατροπή πολιτικών και κοινωνικών καταστάσεων χωρίς μαζική εμπλοκή και πρωτοβουλία των αποκάτω, χωρίς εν τέλει μια καθολική χειραφέτηση τόσο των απλών ανθρώπων όσο και των πολιτικών δυνάμεων που έχουν στην σημαία τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς. 

Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ριζοσπαστική Αριστερά γιατί οι άνθρωποι που έχει ιστορικό καθήκον να υπερασπίζεται, που δεν έχουν να χάσουν τίποτε παρά τις αλυσίδες τους , δεν πείθονται για πολύ καιρό και κυρίως δεν τρέφονται από πολιτικά υποκείμενα που επιδίδονται σε επικοινωνιακές πολιτικές , δεν επικοινωνούν διαλεχτικά μεταξύ τους, αποτελούν κλειστά συστήματα πολύ δε περισσότερο όταν δεν μπορούν να αναπτύξουν κοινή δράση στους μαζικούς αγώνες.

Κανένας στόχος καμία προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων, των κινημάτων των παραγωγικών ομάδων, των ανέργων των νέων και των γυναικών, των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, σε μια διαδικασία χειραφέτησης και συμμετοχής, που συνθέτει τα επιμέρους σε κοινούς στόχους και κοινό σχέδιο.

Γιατί δεν υπάρχει βασιλική οδός που οδηγεί στην ανατροπή του νεοφιλευθερισμού. Γιατί ο δρόμος της αξιοπρέπειας φτιάχνεται από τους οδοιπόρους με τα ματωμένα πόδια . Τους οδοιπόρους του αγώνα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...