Σοφοκλής Ελευθερίου Βενιζέλος

Date:

Έξω από την Δημοτική Αγορά Χανίων ο Δήμος άλλαξε την μικρούλα προτομή του Σοφοκλή Ε. Βενιζέλου η οποία είχε τοποθετηθεί επί Δημαρχίας Κ. Βιρβιδάκη και πρόσθεσε μια μεγαλύτερη και με ωραιότερη αισθητική. Στο κάτω μέρος αναγράφονται και οι χρονολογίες που ήταν πρωθυπουργός μετά την Γερμανική κατοχή ο Σοφοκλής Βενιζέλος. Ενώ διετέλεσε πρωθυπουργός δύο τρις φορές, η πρωθυπουργία του κράτησε μόνο 20 – 30 ημέρες λόγω της τότε ρευστής πολιτικής καταστάσεως.

Ο Σοφοκλής Ε. Βενιζέλος έζησε στην σκιά του πατέρα του και μεγάλου ανδρός Ελευθερίου όπου υπήρξε ο δημιουργός της Ελλάδας των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων. Ήταν αναπόφευκτο να συγκριθεί μαζί του. Η σύγκριση ήταν μοιραία γι`αυτόν, γιατί δεν υπήρξε ποτέ επί μακρόν πρωθυπουργός ούτε η ιστορία κατέγραψε τίποτα σημαντικό επί των ημερών του. Τότε γιατί η προτομή του σε τόσο κεντρική θέση όπως η Δημοτική αγορά Χανίων;Γιατί έχει το όνομα ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ όπου οι Κρητικοί ακόμη δεν ξέχασαν τον Ελευθέριο, παρ`όλο που κηδεύτηκε το 1936 στο Ακρωτήρι, και τον λατρεύουν.

Λησμονιούνται αυτές οι προσωπικότητες που και οι άνθρωποι να θέλουν η ιστορία μόνιμα θα τους μνημονεύει με χρυσά γράμματα;Υπάρχει μια παροιμία που ταιριάζει στον μακαρίτη υιό του Ελευθερίου Βενιζέλου τον Σοφοκλή¨”Για χάρη του βασιλικού ποτίζεται και η γλάστρα.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...