Σπιτικές προτάσεις

Date:

Πουτίγκα με δαμάσκηνα φρέσκα
Τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, τρία αυγά, τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη ψιλή, μισό  λίτρο γάλα, 25 γραμμάρια βούτυρο, 575 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στα δύο, μία κουταλιά σούπας άχνη.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνω το αλεύρι και χτυπάω για να γίνει ζύμη. Ζεσταίνω το γάλα και το προσθέτω σιγά σιγά στη ζύμη. Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα πυρίμαχο σκεύος μικρό. Ρίχνω μέσα λίγη ζύμη, τα δαμάσκηνα με το κομμένο κομμάτι προς τα κάτω. Συμπληρώνω από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Κόβω το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια, τα σκορπάω από πάνω και ψήνω για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και τη ξαναβάζω στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δαμάσκηνα κονσέρβα. (Το σκεύος πρέπει να είναι ρηχό).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...