Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Πουτίγκα αμυγδάλου:

Τριακόσια είκοσι (320 ) γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα. Δέκα αυγά, Τριακόσια γραμμ. ζάχαρη , μια  κουταλιά  σούπας αλεύρι, όψη ενός λεμονιού, λίγο κονιάκ.

Κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν αφράτοι και βάζουμε την όψη. Προσθέτομε εναλλάξ λίγο από  το μείγμα ασπραδιών και λίγο απ’ τα αμύγδαλα και βάζομε το μίξερ πολύ χαμηλά. Μετά βάζομε την κουταλιά το αλεύρι και το κονιάκ. Ψήνομε στο φούρνο με θερμοκρασία για κέικ.

Όταν ψηθεί και κρυώσει ρίχνομε το σιρόπι καυτό (δύο ποτήρια ζάχαρη, ενάμιση νερό, βανίλια και λίγο λεμόνι). Όταν κρυώσει βάζομε γλάσο σοκολάτας. Γίνεται: Τρία ασπράδια αυγών, ογδόντα γραμμ. ζάχαρη κοινή , εκατόν πενήντα γραμμ. κουβερτούρα. Την λιώνομε σε μπεν – μαρί. Χτυπάμε ασπράδια με ζάχαρη σφιχτή μαρέγκα και αρχίζομε να ρίχνομε μαρέγκα από λίγη λίγη μέσα στο μπέν – μαρί με την σοκολάτα και ανακατεύομε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...