Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Γλυκό ψυγείο πορτοκάλι:

Διακόσια γραμμ. μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βρέχομε με κονιάκ και γάλα χλιαρό.

Κρέμα: Τριάμισι ποτήρια γάλα , τέσσερεις κουταλιές σούπας κορν φλάο, πέντε κουταλιές ζάχαρη.

Κρέμα πορτοκάλι από πάνω: Τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα Βιοχύμ, μισό πορτοκάλι  μισό νερό, τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, δυο κουταλιές ζάχαρη.

Γλυκό με γιαούρτι:

Οκτακόσια πενήντα γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φράουλες , διακόσια γραμμ. ζελέ φράουλα, διακόσια γραμμ. κρέμα γάλακτος, πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, ένα ποτήρι κονιάκ, τέσσερα ποτήρια νερό. Χτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μπλέντερ, βράζομε δύο ποτήρια νερό για να διαλύσομε  ζελέ και τα άλλα δύο για να κρυώσει. Ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε καλά. Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες σε κομμάτια μεγάλα. Τα βάζομε στο πυρέξ μετά  στο ψυγείο.

Γλυκό ψυγείου:

Μια μόρφατ κονσέρβα, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο, ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σ’ ένα ποτήρι νερό.

Τα κτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη.

Γλυκό με ανανά:

Τρία κουτιά ζελέ ανανά, ενάμιση κιλό στραγγιστό γιαούρτι, ένα ανανά κονσέρβα.

Διαλύουμε δύο κουτιά ζελέ ανανά στον οποίο προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας ζάχαρη σ’ ένα ποτήρι ζεστό νερό και ένα κρύο και τ’ αφήνουμε να κρυώσει τελείως (ένα τέταρτο εκτός ψυγείου, μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει). Κτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ, προσθέτουμε το ζελέ να χτυπηθούν προσθέτοντας ανανά κονσέρβα σε κομματάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μια νύχτα. Όταν πήξει τελείως φτιάχνουμε ένα ζελέ ανανά κανονικό (ένα κρύο, ένα ζεστό) και αφού κρυώσει το ρίχνουμε από πάνω και το αφήνουμε να πήξει.

Γιαούρτι παρφέ βύσσινο:

Μια κομπόστα 800 γραμμ. βύσσινο, ένα κουτί ζελέ βύσσινο, μια κουταλιά ζελατίνη σκόνη, δύο αυγά χωρισμένα, ¼ κούπας ζάχαρη,  1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου, πενήντα γραμμ. σαντιγί.

Στραγγίζουμε την κομπόστα και κρατάμε χωριστά τα βύσσινα και χωριστά το ζουμί. Μετράμε το ζουμί και συμπληρώνουμε με νερό, να γίνει 3 κούπες. Με τις δύο κούπες φτιάχνουμε το ζελέ βύσσινο και βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει. Στο υπόλοιπο ζουμί ανακατεύουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να φουσκώσει.

Βάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει η ζελατίνη, ρίχνουμε μέσα τα κροκάδια και τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε το μίγμα ώσπου να πήξει να αφρατέψει. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί κι όταν κρυώσει λίγο ανακατεύουμε χτυπώντας το με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και τα αφήνουμε έως ν’ αρχίζει να μισοπήζει. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή, ομοιογενή, ανακατεύουμε απαλά μέσα  στο μισοπηγμένο ζελέ του γιαουρτιού και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.

Βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το μισοπηγμένο ζελέ βύσσινο και αδειάζουμε με΄σα στη φόρμα πάνω από το στερεοποιημένο ζελέ του γιαουρτιού. Αφήνουμε στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και στολίζουμε με σαντιγί. Διατηρείται στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...