Σπιτικές προτάσεις

Date:

Τυρί φέτα σαγανάκι:

200 γραμμ. τυρί φέτα σκληρή, 1 ποτήρι γαλέτα, 2 κρόκοι αυγών , μισό  φλιτζάνι γραβιέρα , 100 γραμμ. βούτυρο.
Χτυπάμε τους κρόκους με την τριμμένη γραβιέρα. Κόβομε το τυρί σε φέτες πάχος 1 εκατοστό τις βουτάμε στο αυγό τις κυλάμε στην γαλέτα και τηγανίζομε σε σαγανάκι με το βούτυρο.

Ντοματάκια γλυκό (ποικιλία στενόμακρη μικρή):

1 κιλό ντοματάκια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό , 3 βανιλιες2, 2 κουταλάκια λεμόνι, φουντούκι ή αμύγδαλα καβουρδισμένα.

Ζεματίζομε και ξεφλουδίζομε τα ντοματάκια, με το καθαριστήρι του μήλου τα καθαρίζομε απ’ τα σπόρια.

1 κουταλιά ασβέστη σε νερό, 2-3 ώρες να μείνουν. Τα βράζουμε για 20 λεπτά στο νερό με την ζάχαρη, βανίλια και λεμόνι. Αφήνομε μια νύκτα και βράζομε έως να δέσουν.

Κοντοσούβλι:

Κρέας για κοντοσούβλι, μουστάρδα, λάδι κρασί, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι λεμόνι σκόρδο και ντομάτα ψιλοκομμένη και πιπέρι καγιέν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...