Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Γλυκό με λουκούμι και φύλλο κρούστας

Υλικά: φύλλα κρούστας, λουκούμια, καρύδια κομμένα, άχνη ζάχαρη, ραφινέ

Εκτέλεση: Χωρίζουμε κάθε φύλλο κάθετα στα 3. Χωρίζομε επίσης κάθε λουκούμι στα 3. Λαδώνομε κατά το ήμισυ τις κομμένες λωρίδες φύλλου και διπλώνουμε στη μέση. Στην άκρη τοποθετούμε ένα κομμάτι καρύδι και λουκούμι. Τυλίγομε σε φλογέρες και τοποθετούμε σε ταψί. Λαδώνομε και επάνω. Χρειάζονται ψήσιμο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθούν ραντίζομε με ανθόνερο και πασπαλίζομε με άχνη.

Γλυκό με λουκούμι (2)

1 ποτήρι ηλιέλαιο, 2 βανίλιες μισό ποτήρι ρετσίνα, 1 χαρτί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λουκούμια μεγάλα, ινδοκάρυδο τριμμένο, άχνη ζάχαρη.

Ανακατεύομε το ηλιέλαιο, τη ρετσίνα, τις βανίλιες και το αλεύρι. Κόβομε κάθε λουκούμι στα 3. Κάνομε πιτάκια με το ζυμάρι και ενσωματώνομε στο καθένα ένα κομμάτι λουκούμι. Κλείνομε προσεκτικά να κολλήσει το ζυμάρι. Κυλάμε κάθε κομμάτι στο ινδοκάρυδο. Ψήνομε στους 150 βαθμούς , ίσα να ροδίσουν. Πασπαλίζομε με άχνη.

Φράουλες με σοκολάτα

Εκατό γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη εκατό γραμμ. σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη, 250 γραμμ. φράουλα.

Λιώστε σε μπεν μαρί χωριστά την κάθε σοκολάτα. Βουτήξτε μία – μία τις φράουλες κρατώντας τες απ’ το κοτσάνι στην λευκή σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν τα δύο τρίτα της φράουλας. Αφήστε να πήξει η σοκολάτα και στη συνέχεια βουτήξτε τις στην κουβερτούρα μέχρι το μισό της επιφάνειας. Πολύ εντυπωσιακό, λευκό, κόκκινο, μαύρο και νοστιμότατα.

Μηλόπιτα

6-7 ξυνόμηλα, τρία τέταρτα απ’ το μεγάλο βιτάμ, δύο φλιτζάνια ζάχαρη, μια φλιτζάνα αλεύρι, ενάμιση κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι μπέικι, ένα ποτηράκι κονιάκ, τέσσερα αυγά.

Τρίβουμε το βιτάμ με το μισό φλιτζάνι τη ζάχαρη. Έχουμε καθαρίσει τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Απλώνουμε το βιτάμ στο ταψί και μετά βάζουμε τα μήλα στο ταψί και τα πασπαλίζομε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι ζάχαρη και κανέλα. Εν τω μεταξύ έχουμε χτυπήσει τα αυγά , το αλεύρι την υπόλοιπη ζάχαρη και το μπέικι και τα ρίχνομε από πάνω. Την ψήνομε σε μέτριο φούρνο 150 βαθμών μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις την βγάλουμε απ’ τον φούρνο την γυρίζομε σε μια πιατέλα και πασπαλίζομε με άχνη και κανέλα.

Κουραμπιέδες με λουκούμι

100 γραμμ. φρέσκο βούτυρο, τρεις κρόκοι αυγών, τρεις κουταλιές ζάχαρη άχνη, πέντε κουταλιές γάλα, αλεύρι όσο σηκώσει για μαλακή ζύμη, μισό κιλό λουκούμι, μια φλιτζάνα καρύδια χοντροκομμένα.

Ανοίγομε την ζύμη σαν πιτάκι και βάζομε μισό λουκούμι και λίγο καρύδι. Τα κλείνομε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μισή ώρα περίπου. Πασπαλίζομε με άχνη.

Κέικ νηστήσιμο

350 γραμμ. αλεύρι, 250 γραμμ. ψιλή ζάχαρη, 100 γραμμ. σταφίδες, 100 γραμμ. λάδι καλό, 50 γραμμ. κονιάκ, νερό, 1 κουταλιά της σούπας σόδα, τα φλούδια ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού ξυσμένα.

Βάζομε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτοντας σιγά – σιγά όλα τα είδη που είπαμε, τα δουλεύομε έτσι που να γίνουν μια μάζα. Παίρνομε μια φόρμα, την λαδώνομε και την αλευρώνομε και ρίχνομε το κέικ και ψήνομε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...