Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Λουκανόπιτα
Στρώνουμε διπλά 3 φύλλα στο πυρέξ. Βάζομε κέτσαπ, μουστάρδα κομμένα λουκάνικα και λίγο ψημένα στο τηγάνι κομματάκια ζαμπόν τυρί τριμμένο πιπεριά, ντομάτα από πάνω τυρί του τοστ και δύο φύλλα διπλά. Χτυπάμε 3-4 αυγά και μιάμιση φλιτζάνα γάλα το περιχύνομε το αφήνομε μιάμιση ώρα να τραβήξει και το φουρνίζομε.

Μελιτζάνες τυλιχτές
Παίρνω μελιτζάνες μεγάλες τις τηγανίζω και βάζω μέσα τυρί του τοστ και ζαμπόν τις τυλίγω κτυπώ μια κρέμα γάλακτος ξύνω ντομάτα και τις ψήνω στον φούρνο.

Χαλβάς διαφορετικός
Μισό βιτάμ (125 γραμμ.), 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα, ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια, 2 νεροπότηρα ζάχαρη, 5 ποτήρια νερό.
Βάζομε το βιτάμ με αμύγδαλα στη φωτιά να καβουρδιστούν. Σε λεκανίτσα διαλύομε το νερό το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και το ρίχνομε στο μείγμα αμυγδάλων και ανακατεύομε μέχρι να πήξει. Το κατεβάζομε και ρίχνομε ξύσμα λεμονιού και το βάζομε στην φόρμα και όταν κρυώσει το βάζομε στο ψυγείο.

Ζελέ με γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 φλιτζάνα ζάχαρη, 2 ζελέ (1 φράουλα, 1 κεράσι) , 1 φλιτζάνα αμύγδαλα.
Διαλύομε τα ζελέ όπως γράφει το κουτί. Κτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με την ζάχαρη και όταν είναι καλά χτυπημένο το ρίχνομε μέσα στο ζελέ και ανακατεύομε καλά για να ενωθούν. Ρίχνομε και τα αμύγδαλα και όλα μαζί σε μια φόρμα (τάπερ). Τα βάζομε στο ψυγείο. Όταν πήξουν ξεφορμάρομε σε πιατέλα.

Σουφλέ χυλοπίτες
Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου. Όταν βράσουν οι χυλοπίτες τους ρίχνω αλάτι , πιπέρι 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ, 2 κουταλιές βούτυρο και λίγη τριμμένη γραβιέρα.
Στρώνω στο πυρέξ τις μισές χυλοπίτες κόβω 12 φέτες ζαμπόν κομματάκια και 4 φέτες τυρί τοστ κομματάκια στρώνω τις υπόλοιπες χυλοπίτες από πάνω μπεσαμέλ μια μικρή κρέμα γάλακτος και γραβιέρα τριμμένη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...