Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Γουρουνόπουλο γεμιστό
Ένα γουρουνόπουλο 7-8 κιλά, ένα φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο, 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ενάμισι κιλό ρύζι, διακόσια πενήντα gr  κορινθιακή σταφίδα, διακόσια gr φυστίκια Αιγίνης, αλάτι, πιπέρι, τρία λίτρα ζωμό κότας.
Καθαρίζετε και πλένετε το γουρουνόπουλο. Το στεγνώνετε. Κόβετε κομματάκια το συκώτι του. Σωτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Προσθέτετε το συκώτι και το σωτάρετε επί πέντε λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι, τη σταφίδα αφού την μουσκέψετε σε χλιαρό νερό, τα φυστίκια, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Όταν αρχίσει η γέμιση να βράσει την κατεβάζετε και γεμίζετε το γουρουνόπουλο αφού το έχετε από μέσα αλατοπιπερώσει. Το ράβετε, το αλείφετε με λάδι και το ψήνετε σε χαμηλό φούρνο επί 3 ώρες. Κατά διαστήματα το αλείφετε με λάδι

Γουρουνόπουλο ψητό
Πλένετε ένα γουρουνόπουλο 4-5 κιλά. Τα χαράζετε στη ράχη απ’ τον λαιμό ως την ουρά, το πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και το βάζετε σε ταψί με την ράχη προς τα κάτω. Το αλείφετε με βούτυρο και λιωμένο σκόρδο και ρίγανη. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί δύο ώρες. Το γυρίζετε, το τρυπάτε με πηρούνι και το ψήνετε ακόμα περίπου δύο ώρες ωσότου μαλακώσει και ροδίσει η πέτσα του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...