Σπιτικές προτάσεις

Date:

Βακαλόπιτα

Για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι, ½ κούπα ελαιόλαδο, νερό χλιαρό, αλάτι, ½ ποτηράκι τσικουδιά

Για τη γέμιση:  1 φιλέτο ξαρμυρισμένο παστό βακαλάο χωρίς κόκκαλα, 4-5 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 ποτηράκι ρύζι, 1 ματσάκι δυόσμο, 1 ματσάκι μαϊντανό, λίγη ρίγανη, 1 φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, ελαιόλαδο. Το ζουμί όπου βράσαμε τον μπακαλιάρο.

Βράζουμε σε λίγο νερό το βακαλάο με ένα φύλλο δάφνη. Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο για να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Κάνουμε μια ελαστική μπάλα με όλα τα υλικά, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται. Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα με λεπτό πλάστη και στρώνουμε το πρώτο σε λαδωμένο ταψί. Διαλύουμε το βακαλάο με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο το ρύζι το βακαλάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ζουμί που βράσαμε το ψάρι. Η  γέμιση δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Τη στρώνουμε  στο ταψί, και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα ή μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...