Στην τελική ευθεία και για τις κάλπες της Κυριακής

Date:

 

Σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική διαδικασία και αυτής της Κυριακής βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός της Κρήτης, ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε τα αποτελέσματα της κάλπης να μεταδοθούν έγκαιρα και με ασφάλεια σ’ ολόκληρο το νησί με σύστημα οn line.
  Οι σάκοι με το εκλογικό υλικό θα παραδοθούν σημερα νωρίς το πρωί στους δικαστικούς αντιπροσώπους των κατά τόπους εκλογικών τμημάτων, ενώ στο ρεπορτάζ που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πως ψηφίζουμε στις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και στις ευρωεκλογές…

Πιο αναλυτικά, επί ποδός βρίσκεται και πάλι τις τελευταίες ώρες ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της Κρήτης, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και κατά τη διεξαγωγή των τριπλών -σε κάποιες περιπτώσεις- εκλογών της Κυριακής. Κάθε περιφερειακή ενότητα του νησιού προετοιμάζεται κατάλληλα εξετάζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε τ’ αποτελέσματα της κάλπης να μεταδοθούν έγκαιρα και με ασφάλεια σ’ ολόκληρη την Κρήτη με σύστημα οn line.
Στις εκλογές της Κυριακής -όπου οι κάλπες θ’ ανοίξουν στις 7 το πρωί θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα- οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν και στις 18 του Μάη, ενώ το καινούργιο στοιχείο που θα προστεθεί στον καμβά είναι το τρίτο παραβάν και η τρίτη κάλπη που θα στηθεί μόνο στα εκλογικά τμήματα, που θα διενεργηθεί η επαναληπτική ψηφοφορία και για το δήμο.
Στο Ρέθυμνο οι νέοι σάκοι με το εκλογικό υλικό, θα παραδοθούν αύριο νωρίς το πρωί στα 204 συνολικά εκλογικά τμήματα του νομού, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα οι σάκοι θα είναι οι διπλάσιοι λόγω και των ψηφοδελτίων των ευρωεκλογών, που στην περίπτωση του Ρεθύμνου θα είναι 38 αντί για 43 που είναι τα κόμματα που ανακηρύχθηκαν και συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.
Στις κάλπες του Ρεθύμνου καλούνται να προσέλθουν οι 71.049 εκλογείς του νομού, όπου όλοι θα ψηφίσουν για τη νέα ευρωβουλή και για τη νέα αιρετή περιφέρεια, ενώ οι εκλογείς του δήμου Ρεθύμνου θα ψηφίσουν και για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, όπως κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τους δημότες των Ανωγείων, όπου και εκεί θα διενεργηθούν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.
Θυμίζουμε ότι για τις ευρωεκλογές οι πολίτες βάζουν έως τέσσερεις σταυρούς στους υποψηφίους της επιλογής τους, ενώ για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς και για τις δημοτικές, όπου αυτές διεξάγονται, δεν βάζουν σταυρό προτίμησης παρά μόνο επιλέγουν το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας τους.
Τα πρώτα αποτελέσματα -που θα προέρχονται από τα μικρά εκλογικά τμήματα- αναμένονται περίπου μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενώ έως την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τους σταυρούς προτίμησης που θα έχουν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr  

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...