Στον εισαγγελέα ο Ολλανδός – ”Αστακός” το Δικαστικό Μέγαρο

Date:

Την πόρτα του γραφείου του Εισαγγελέα Ηρακλείου πέρασε ο 20χρονος Ολλανδός που προσπάθησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης να σκοτώσει τον 12χρονο Ρώσο, για έναν φορητό υπολογιστή και ένα κινητό.
Οι διώξεις που του ασκήθηκαν είναι της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας (χρήση μαχαιριού), παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.
Αμέσως μετά οδηγήθηκε στον ανακριτή, εκεί όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, καθώς μέχρι και σήμερα δεν είχε οριστεί δικηγόρος που θα αναλάμβανε την υπόθεση.
Κατά την έξοδο του από το γραφείο του ανακριτή, πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν για άλλους λόγους στο δικαστικό μέγαρο, επιτέθηκαν στον 20χρονο και απείλησαν να τον λιντσάρουν. Μάλιστα ένας προσπάθησε να τον πιάσει από τον λαιμό, αλλά με την παρέμβαση της αστυνομίας απετράπησαν τα χειρότερα, ενώ το εξαγριωμένο πλήθος τον αποδοκίμαζε.
Η τοπική κοινωνία, το πανελλήνιο αλλά και οι άνθρωποι του τουρισμού παρακολουθούν μουδιασμένοι την υπόθεση που έχει πάρει διαστάσεις, την ώρα που ο μικρός που μαχαιρώθηκε από τον Ολλανδό δίνει τη δική του μάχη σε νοσοκομείο της Αθήνας, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αναπηρία του παιδιού
Το δικαστικό μέγαρο είναι ”αστακός” από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί, ενώ ο 20χρονος ο οποίος έφτασε περίπου στις 10 το πρωί, μπήκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου για να μην περάσει μπροστά από συγκεντρωμένους και τις τηλεοπτικές κάμερες.
Μάλιστα ο νεαρός που λίγες ώρες πριν αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον μικρό από τη Ρωσία, δε θυμίζει σε τίποτα το πρόσωπο που είδε το φως της επικαιρότητας μέσα από προσωπικές του φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πρόκειται για έναν μικροκαμωμένο νεαρό που θυμίζει έφηβο.

Ο 12χρονος έχει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση του.

Το χρονικό των ερευνών
Οι αστυνομικές αρχές από τα ξημερώματα βρέθηκαν επί ποδός για την εξιχνίαση της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης.
Από την πρώτη στιγμή συνελήφθη ένας 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος εργαζόταν στο ξενοδοχείο ως ανιματέρ.
Αιτία του κακού ήταν ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορητός υπολογιστής. Συγκεκριμένα, ο 12χρονος έχασε το λάπτοπ και το κινητό του και βγήκε να το ψάξει, κάπου εκεί οι γονείς του έχασαν τα ίχνη του για να βρεθεί τελικά τα ξημερώματα μαχαιρωμένος σε υπαίθριο χώρο της ξενοδοχειακής μονάδας.
Ο νεαρός Ολλανδός ανιματέρ, μετά από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε πως εκείνος μαχαίρωσε τον μικρό και μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχε κρύψει το μαχαίρι, το οποίο νωρίτερα είχε πλύνει.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθη, σήμερα (15.05.2013) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.). Ηρακλείου, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ολλανδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 12χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρωσίας.
Ειδικότερα, χθες (14.05.2013) το βράδυ, 37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, ενημέρωσε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου για την εξαφάνιση του 12χρονου γιού της, από χώρο ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.
Άμεσα αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, μετέβησαν στο σημείο για αναζητήσεις και περίπου στις 02.00 ώρα σήμερα εντόπισαν τον ανήλικο, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων του ξενοδοχείου. Ο ανήλικος έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, από αιχμηρό αντικείμενο και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο.
Προηγουμένως κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων είχε εντοπιστεί επίσης ένας 20χρονος υπήκοος Ολλανδίας, ο οποίος έφερε ένα φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση τους .
Ο 20χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως διασκεδαστής (ανιματέρ) στο ίδιο ξενοδοχείο, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και από την προανάκριση που διενεργήθηκε, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει, το προηγούμενο βράδυ από το χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο, που ανήκαν στον 12χρονο.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...