Συμμετοχή της Κρήτης στη1η ετήσια ολομέλεια του δικτύου AREPO

Date:

Η Γενική Συνέλευση της 1ης ετήσιας ολομέλειας του δικτύου AREPO που  εξειδικεύεται στα συστήματα αγροτικών προϊόντων και τροφίμων (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, Ορεινά και Νησιωτικά) για το έτος 2014, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης την οποία εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιπεριφεριεάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Την έναρξη της Ολομέλειας, έκανε ο πρόεδρος του δικτύου κ. Rabboni, υπουργός Γεωργίας της Περιφέρειας Emilia Romagna και παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τις 27 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, που συμμετέχουν στο δίκτυο.  H Περιφέρεια Κρήτης είναι τακτικό μέλος από το 2011.

Στο πλαίσιο της ολομέλειας παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα περιφερειακά σήματα ποιότητας, από το Γάλλο Ευρωβουλευτή κ. Andrieu Eric, o οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στράτευσης των Περιφερειών πάνω στον τομέα αυτό. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας από την κα Κωνσταντοπούλου, σύμβουλο του αγροτικού τομέα της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες καθώς και οι προτεραιότητας της Ιταλικής προεδρίας που ξεκινά τον Ιούλιο του 2014.

Στο τέλος της ολομέλειας η κα Βρέντζου προσκάλεσε τον κ. Rabboni να επισκεφτεί την Περιφέρεια Κρήτης προσφέροντας του αντιπροσωπευτικά Προϊόντα της Κρητικής Γης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...