Συνάντηση Μη-Καπνιστών κατοίκων Χανίων την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο Ride

Date:

Οι Μη-Καπνιστές της πόλης θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και δράσεις που μπορούν να πάρουν.

Όπως αναφέρουν, “κουραστήκαμε απλά να συζητάμε, ιδιωτικά και μεταξύ μας το αυτονόητο:  Να μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα και σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Και το χειμώνα! Περνάμε στη δράση!”

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο σημειώνουν:

Συζητάμε και παίρνουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να αρχίζουμε να αναπνέουμε άνετα, εμείς και τα παιδιά μας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας. Μια πρώτη γνωριμία για να ανταλλάξουμε εμπειριές και απόψεις για τους τρόπους ενημέρωσης σχετικά με το νόμο και πίεσης των αρμοδίων αρχών για την εφαρμογή του. Για διαφήμηση και ενίσχυση των καταστημάτων που σέβονται όλους τους πελάτες τους.

Με αποφασιστικότητα για την αλλαγή της -τραγικής- κατάστασης στην ψυχαγωγία, όσον αφορά την επιβαρυμένη με καπνό ατμόσφαιρα, (και) της πόλης μας. Προσκαλέστε (μέσω Facebook ή μη) ανθρώπους που ενδιαφέρονται και ελάτε να γνωριστούμε για να κάνουμε την αρχή!

Υ.Γ. Δεν είμαστε αντί-καπνιστές όπως κάποιοι, ίσως, θέλουν να νομίζουν. Με τους καπνιστές δεν έχουμε αντιπαλότητα. Είναι φίλοι μας, γονείς μας, σύντροφοί μας, παιδιά μας. Με το κάπνισμα δεν έχουμε τίποτα, ταυτόχρονα όμως διαλέγουμε να μην καπνίζουμε. Απαιτούμε λοιπόν το αυτονόητο δικαίωμα να αναπνέουμε καθαρό αέρα χωρίς καπνό σε όλους τους κλειστούς χώρους. Σεβόμαστε ταυτόχρονα την επιθυμία του καπνιστή να καπνίσει. Έξω.

Υ.Γ.2 Το RIDE είναι από τους λίγους, προς το παρόν, χώρους όπου το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο έξω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...