Συνάντηση Προέδρου Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων με Κουρουμπλή για τα προβλήματα υποστελέχωσης – Ερώτηση και από την Ντόρα Μπακογιάννη

Date:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων κ. Γεώργιος Κουκλάκης πρόκειται να συναντηθεί αύριο στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το ίδρυμα σε κρίσιμες, για την εύρυθμη λειτουργία του, ειδικότητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, Γιώργος Κουκλάκης, σε συνέντευξη τύπου που είχε δώσει, ζητούσε την ενίσχυση του δημοτικού γηροκομείου Χανίων, κυρίως, με νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Κουκλάκης ανέφερε ότι σήμερα το γηροκομείο εξυπηρετεί 110 τρόφιμους, ωστόσο αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να καλυφθούν οι ανάγκες απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον δέκα νοσηλευτών. «Έχουμε μόλις δέκα νοσηλεύτριες, από τις οποίες οι τρεις λείπουν με αναρρωτική άδεια και οι επτά που έχουν απομείνει είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν τους 110 ηλικιωμένους που στεγάζονται στο γηροκομείο» υποστήριξε.

Ο κ. Κουκλάκης σημείωσε ότι οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενδιαφερθεί για τη λύση των προβλημάτων του ιδρύματος, ωστόσο αναγνώρισε πως λόγω της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα, οι δυνατότητες για ενίσχυση με προσωπικό περιορίζονται.

Ερώτηση Ντ. Μπακογιάννη

Ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων Ερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, η βουλευτής Ντ. Μπακογιάννη.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρει η κα Μπακογιάννη:

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων προσφέρει από το 1930 αδιάλειπτα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε ηλικιωμένους άπορους και χρονίως πάσχοντες πολίτες από τα Χανιά και τους άλλους νομούς της Κρήτης. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα αδυνατεί να επιτελέσει πλήρως το έργο του εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων έχουν δυσχεράνει την κατάσταση, με αποτέλεσμα την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Με την ψήφιση του νέου ΟΕΥ, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2192/12.10.2015, δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2016 μέχρι 20 θέσεις προσωπικού, με 8μηνες συμβάσεις έργου βοηθητικών ειδικοτήτων. Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί ο ανωτέρω προγραμματισμός των προσλήψεων, η υποβάθμιση των υπηρεσιών του γηροκομείου θα είναι μεγαλύτερη. Να σημειωθεί ότι το ίδρυμα έχει δημοτικό χαρακτήρα, είναι οικονομικά αυτάρκες και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1 Θα εγκριθούν οι προσλήψεις των 20 υπαλλήλων βοηθητικών ειδικοτήτων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων;

2 Τι προτίθεται να πράξει για τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από το ανωτέρω γηροκομείο προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας;»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...