ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Δέσμευση του Υπουργού Εργασίας για την λειτουργία του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.

Date:

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ανάμεσά τους και ο Χανιώτης Βουλευτής κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την τύχη των περιουσιακών στοιχείων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, συμφερόντων οικογενείας Φιλίππου, στα οποία, ως γνωστόν συγκαταλέγεται κα το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Από το Φεβρουάριο 2013 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο άρχισαν ξανά τη λειτουργία του στη βάση της αυτοδιαχείρισης μέσω συνελεύσεων με θετικά παραγωγικά αποτελέσματα .

Η πρόταση των βουλευτών, που υπήρξε εξ αρχής και θέση του εργατικού κινήματος που αναπτύχθηκε με αφορμή το αυτοδιαχειριζόμενο πείραμα, είναι να ανταλλαγεί το περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας που επισήμως έχει πτωχεύσει από το 2011, με τα χρέη της προς το ΙΚΑ, που ανέρχονται στο ποσόν των 7.000.000 € . Στην προοπτική αυτή, απ’ ό,τι απάντησε το Υπουργείο Εργασίας, εμπόδιο στέκει προς το παρόν το γεγονός ότι το εργοστάσιο περιλαμβάνεται στην πτωχευτική περιουσία, την οποία διαχειρίζεται σύνδικος που έχει διοριστεί από το έτος 2012.

Το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η λειτουργία του εργοστασίου στα πλαίσια της παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας, δεσμεύτηκε ρητά να εξαντλήσει τα περιθώρια επαναλειτουργίας του εργοστασίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...